11 december 2020

 Hello!

Köszönöm, hogy kítartóan olvastad és követted a bloggom illetve a cikkeimet, örömmel figyelem, hogy milyen sok látogató betekínt a bloggomra. Új cíkkek érkeznek hamarosan!

Ha követni szeretnéd a további munkám, bátran egy gombnyomással közelebbról megfigyelheted a következő Weboldalamon: https://www.profoundlifecoaching.com/

Köszönöm és nagyra értékelem!

If you would like to see more about my work please visit the following website: 

https://www.profoundlifecoaching.com/

Thank you! I appreciate!


18 február 2020

Pénzügyi szabadság



Sok embert foglaltoztatja e témakör és ugyanakkor sokan küzdenek ennek elérésében, bár nem megy olyan könnyen, mégis néhánynak sikerül elérni, hogy hogyan teszik, ez a nagy kérdés. Próbáljuk együtt megfejteni titkát.


10 február 2020

Hány évesnek érzed Önmagad?



Egy egyszerű kérdés, mégis sok embernek nehéz megválaszolni. Mindenki (általában a többség), tudja a saját korát, mikor született, hány éves. Ám, elgondolkodtál már azon, hogy ha nem tudnád mennyi idős vagy, mennyit adnál önmagadnak? Úgye-úgye egy kis fejtöréssel jár vagy olykor szembesüléssel, hiszen rájössz, hogy milyen gondosan vigyázol a testedre, mentális állapotodra, a lelki folyamataidra (ha fiatalabbnak látod önmagad) vagy ellenkezőleg megcsap egy AHA pillanat, (mivel idősebbenk látod önmagad) ahol is szomorúan, kétségbeesetten nézel magad elé, hogy mennyire elhanyagoltad a legfontosabb személyt az életedből, Önmagad. 

03 február 2020

Hogyan gazdálkodj?




Rengeteget vagy túl sokat költekezel, akár fölöslegesen, akár hasznosan. Ez, folyamatosan azt az érzést váltja ki belőled, hogy ez nem jó, változtatni kell, de akárhányszor “megpróbálnád”, nem jár sikerrel. Amikor, odakerülsz, hogy leellenőrízd a számlád vagy a kis perselyed, ahol megtakarítani vágysz, rosszul vagy még a gondolatától is, hogy mi vár Rád, hiszen pontosan tudod, hogy a megtakarítás nem az erősséged. 

27 január 2020

A láthatatlan...



Az emberiség történelmében mindig is egy rémísztő és „fenyegető” tudat volt az, hogy amit nem látunk vagy nem létezik, vagy egyesek szerint félelmet kelt bennünk, vagy pedig mások szerint erősebbé tesz minket. Ezt mindenki saját maga döntse el, hogy kinek milyen érzést kelt ez benne, hiszen nem mindegy, hogy melyik szemszögből közzelítjük meg.

20 január 2020

YOUR LIGHT - A BELSŐ FÉNYED - A BENNED ÉLŐ FÉNY


Sok helyzet, arra tanított, hogy nincs könnyebb feladatunk ebben a világban, mint önmagunkat adni és másokat elfogadni. Mások kedvében járni egyrészt könnyű, de nagyon fárasztó feladat tud lenni, nem vagy önmagad, ettől nagyobb büntetés nincsen.

Az emberek többsége nehezen fogadja el és emészti meg azt a gondolatot, hogy vannak akik bátran merik vállalni ömagukat, pedig minden vágyuk, hogy ők is ezt tegyék, ám félnek, hogy megsérűlhetnek, hogy újra a mélybe érezhetik magukat vagy nem fogadják el őket, e végett másokat is arra ösztönöznek, hogy ne bocsássák ki belső fényűket, az az önmagukat illetve személyiségüket.

13 január 2020

VISION BOARD - 5 PERCES CÉL MINDEN NAPRA…


Hidj az álmaidban, ne add fel, bármibe is kerüljön, valósítsd meg!

A fenti üzenet legyen a mindennapi kenyered, ami a céljaidat illeti és a legszebb kihívás, amiben hiszel. Amint már többször is említésre került az elmúlt bejegyzések során, hogy a célokat kategóriákra érdemes lebontani, hiszen így fogsz kristálytiszta képet kapni arról, hogy mire figyelj, összpontosíts és fókuszálj. 

Készítsd el az angolul elnevezett “Vision Board”-od vagy a magyar változatban az “Inspiráló tábla” vagy egy másik dallamosabb változata az “Álomtábla” vizuális ábrázolását. Nos, nem az elnevezésben van a hangsúly, hanem a megvalósításában. 

A vision board, az a térkép, ami elvezet a legszebb utakra, a legsikeresebb élményekhez és kizárólag arra összpontosít és serkent vagy motivál, hogy mindazt elérd, amiket vizualizálsz. 

A céljaid alapján tűz ki legalább négy kategóriát, ami segít és könnyebbé teszi a tiszta és körültekintőbb célokat, alcélokat, vágyakat és azok további megtervezését. 

1.Karrier/munkai célok
Mi az vagy melyek azok a dolgok, kitűzések, amiken változtatni szeretnél, jobbá tenni vagy régóta elérni, de még nem járt sikerrel. Ez az a cél, amiből a mindennapi kenyered nyered és nem mindegy, hogy azt élvezettel, örömmel szerzed meg vagy teljesen az ellenkező szempontból közelíted meg. Az időd legnagyobb részét ebbe fekteted, tedd okosan és bátran változtass, ahol kell, ahol szükségét látod. 
Alcélként szolgáljon segítségül, azok a támpontok, hogy merre szeretnél menni az életbe, hová szeretnél eljútni és kivé szeretnél válni, mi az amivel foglalkozni szeretnél, szívvel és örömmel tenni, amit hosszútávon eltudsz képzelni. 
Esetleg, inspirálni akarsz másokat vagy továbbtanulni vágysz, könyvet írni vagy zenével foglalkozni, gyerekek vagy inkább felnőttek társaságában szeretnél lenni.

2.Business/vállalkozási célok
Ez a munka egyik ágazata, a szabadidőben való tevékenykedés, ami karrierré is válhat. Van, aki munka mellett, szívesen köt, horgol vagy farag, fest, cikket ír, videókat készít, autót szerel, ki miben tehetséges és fejlettebb tulajdonságokkal rendelkezik. Ezeket saját kisebb vállalkozásként űzhet, amiből jövedelme is lehet. 
Az emberek többsége itt akad meg és reked meg, mert nem tiszta a kép arról, hogy mi a karrier illetve a szabadidőben való tulajdonságok és tehetség kibontakozása. Nem tudják eldönteni, hogy most ez karrier, amit éreznek és amire vágynak, amivel foglalkozni szeretnének vagy csak egy hobby és sokan elengedik, mert nem tudják felismerni annak az okát. 
A business rövídtávú, míg a karrier hosszútávú feladat és mindennapi kihívás. 

3.Személyes célok
Ide sorolhatjuk és társíthatjuk azokat a kisebb célokat vagy alcélokat, mint az egészség, a hobby, a táplálkozás, a sport, ami egyszerűen a személyes fejlődést foglalja önmagában. Olyan dolgokra és tevékenységekre érdemes fókuszálni, ami örömként és kikapcsolódásként szolgál. Van, aki az utazásban, az olvasásban, táncban, különféle művészetekben látja meg és találja fel önmagát, akár főzés vagy sűtésről is lehet szó, új idegen nyelv fejlesztése, továbbtanulás, családi és szociális kapcsolatok felépítése, ám saját ház vagy autó és gyerekvállalás is szóba kerülhet e kategóriában. Ki miben látja a saját személyes fejlődését, abba az irányba érdemes mozdulni és megvalósítani. 

4.Jövedelem/pénzügyi célok
Ez az a kategória, ami többnyire a saját karriered, munkád és business vagy vállalatod következménye, eredménye és gyümölcse. Más szóval, a karrier, munka vagy vállalkozásod fejlesztése, folyamatos foglalkozása fogja megteremteni a jövedelmed. Ha a munkádért, vállalkozásodért nem teszel eleget, akkor e kategória sem fog változni, fejlődni, ellenkező esetben, amikor hajlandó vagy hegyeket mozdítani és megeröltetni önmagad, amíg sikerül, akkor lesz meg az igazi gyümölcse, amiért érdemes volt elkezdeni és nekilátni egy hosszú útnak, de a végére járva, könnyeddén kifogod tudni mondani, hogy megérte! 
A jövedelem és pénzügy kezelése nagyon fontos, nem elég csak legyen egyfajta jövedelmed, hanem karban kell tartani azt, ápolni, kezelni és gyarapítani. A gazdálkodás a legfontosabb tulajdonság, ami által megvalósítható e kategória nemcsak rövidtávú, hanem hosszútávú kezelése. 
Mondj le olyan dolgokról, amelyek nem szolgálnak, amelyek nem a szükségleteiddel kapcsolatosak. Mindig élj azzal a tudattal, hogy a minőség több, mint a mennyiség. 


Ha ez a négy kategória megvan és sikerült feltérképezni, ábrázolni, akkor vizualizáció során önmagaddal viszed a gondolataidba mindennap, ami a legelső lépés a megvalósulása előtt. Szánj csupán 5 percet nap mint nap arra, hogy lásd magad előtt azokat a célokat, amelyek veled kapcsolatosak és nem mások célja legyen, ez rólad szól! Tedd szokássá ezt az 5 perces aktivítást a mindenapokban, hiszen ez Te vagy!
Alaposabb és körültekíntőbb infókra tehetsz szert, erre a linkre kattintva, ahol többet olvashatsz a Vision Board fogalmáról és elkészítéséről. 

Sok sikert hozzá és jó szórakozást! :)



06 január 2020

ÚJ ÉV, ÚJ ÉVTÍZED


   Elérkezett az a pillanat, amire sokan vártak, egy gazdagabb, sikeresebb és eredményteljesebb esztendőre, ami ujabb reményekkel dúsít és titokzatos meglepetéseket tartogat, van, akik hisznek e mondásban, vannak, akik viszont nem. 

Minden, amiben hiszünk, az valós és igaz.

   Az új év, mindig valami újat illetve egy ujabb kezdetett jelent. A történelem során, szokássá vált, hogy Új Évi fogadalmat teszünk valamint célokat tűzünk ki és ez által, elkezdhetjük felépíteni és elérni azokat az álmokat, amikre mindig is vágytunk. Ez egy lehetőség mindenki számára, aki együtt él vele. Nemcsak megkönnyití azok életét, akik akarnak valami jobbat és eredményesebbet kihozni az életben és önmagukból, hanem továbbítani tudják gyermekeiknek, unokáiknak valamint a világnak és az elért sikerekkel bizonyítani képesek, hogy egy kis hít és a hozzáíllő cselekedettel hegyeket mozdíthatunk. 


   Kb 4000 éve ezelőtt a Babiloniaiak voltak az első emberek, akik ünnepelték az új évet valamint ugyancsak ők voltak az elsők, akik Új Évi Fogadalmakat tűztek ki maguk elé, ami ugyan nem minden esetben saját önmagukra vonatkozott, hanem másoknak való jó és nemes, kedves cselekedetekből tevődött össze. Ők voltak, azok az emberek, akik erős hittel rendelkeztek (és ez nem vallásról szól), hogy amint teljesíteni tudják az új évi fogadalmaikat, akkor a következő év újabb sikerekben lesz gazdag, külőnben, minden marad a régi és semmi fejlődés nem mutatkozik a jövendőbeli eszendőre tekintve. Fogadalmaik közzé tartoztak azok a célok, hogy minden adóságot visszaadnak, ha valakinek valamivel tartoztak, illetve ha valamit kölcsönöztek, mindenképp visszajuttatják a gazdájához. 
Ma már kevesen tűznek ki, vagy akár egyáltalán, hasonló célokat, hiszen egy rohanó világban élünk, ahol minden csak önmagunkról szól. 

   Az új, a szó szoros értelmében - hogy jobb megtekintéshez férkőzzünk - nem más, mint valami, ami még eddig nem létezett, nem volt, nem bírtokoltunk vagy használtunk, valami, ami teljesen új és a tudomásunkra jutott. Bár érdekes meghatározásnak hangzik, mégis mennyire valós a mindennapi életben, ha tudatosítjuk önmagunkban. 
Figyeld meg az emúlt évedet, hogy miben voltál sikeres, milyen célokat, eredményeket értél el, valamint, ami a legfontosabb, amit kitűztél az elmúlt évre (ha kitűztél), sikerült-e megvalósítani vagy beteljesíteni. Érdemes egy összegzést létrehozni az elmúlt évről, hogy az újhoz tiszta lappal lehessen nekilátni. Sokan ezt már decemberi hónapban elkezdik, hogy az Új Évet kizárólag újabb célokkal indítsák. Semmi nincs elveszve, aki ezt januárban teszi vagy akár februári hónapban, ha olyan célokról van szó, ami időigényesek, valamint a gazdája nem eléggé felkészült rá, akkor minden indok nélkül megengedheti magának, hogy átvigye a következő évre.


   Ha, már a 2020-as évre szóló célokat és fogadalmakat kitűzted, akkor akár neki is láthatsz azokat megvalósítani. Nem kell azonnal feszültté válnod illetve túlterheltnek érezned Önmagad emiatt, hiszen semmi okod rá, addig, amíg higadtan és lazán nekilátsz és valahol elkezded. Nem kell nagy vonalakban látni az egész kimenetelét hiszen egy egész éved van rá és minden lebontható apró részecskékre. Két út is létezik, hogyan kezdheted, hogyan látthatsz neki a céljaid megtervezéséhez, az egyik út, hogy a célból kiindulva lebontod hónapos tervre, majd hetekre és végül napokra, hogy hogyan szeretnél eljárni azokkal, miként szeretnéd elérni és eredményhez jútni. A másik út pedig, hogy a cél megvalósulásából kiindulva visszafelé haladva, hogy hogyan valósult az meg, mi kellett hozzá, milyen eszközökre volt szükség, mennyi idő alatt válható valóra, kik társúlnak a céllal, kivel kapcsolatos valamint honnan inspirálod Önmagad, mi növeli a motivációd és a kreativításod a céljaiddal kapcsolatban.  A célok kategorizálhatóak - karrier, munka, család, barátok, kapcsolatok, szerelem, jólét, egészség, pénzügy, személyes fejlődés - színek, szimbólumok vagy képek segítségével pedig könnyebben szembetünőek és maradandóak. Nem kell hozzá csak egy toll és egy füzet, de ez már személyreszabott, ki hogyan szereti és felel meg neki. Ha túl sok és hosszadalmas munkának tűnik, inspirálódj másoktól, kérj tanácsot vagy egyszerüen kezd csak egy céllal, majd ha megvan, neki lehet fogni a következőnek. 


   Mivel nemcsak egy új évbe léptünk, hanem egy teljesen új évtízedbe, érdemes megfontoltan nekivágni, hogy akár egy egész évtízedet, vagy csak néhány évet előre kigondolni és elképzelni. Ne légy könyörületes a célokkal, ne tartsd vissza azokat, mindent érdemes papírra vetni és megvalósítani. Minnél több cél, annál több motiváció és több értelem mindenben, amit teszünk és amivel foglalkozunk nap mint nap. Boldog Új Esztendőt!



***Ha kérdésed akad, tanácsra van szükséged a céljaiddal vagy fogadalmaiddal kapcsolatosan, bátran írj, emailben felelek.***