09 december 2018

KÉSZÍTSD EL A 2019-RE SZÓLÓ INSPIRÁLÓ TÁBLÁD!



Alkoss, hozz létre és keltsd valóságra a legszebb céljaidat, vágyaidat és szíved legelrejtettebb kincseinek tárházát. Nyílj meg, inspirálódj, motiváld Önmagad, hogy az új évben bőség, boldogság és szeretett övezze egész évedet. 


Az inspiráló tábla vagy az angol változatban ismert „vision board”, már rég használt technika, mely által létrehozhatod és megvalósíthatod céljaidat és bevonzhatod, azokat a dolgokat, amelyekre régóta vágysz. 

Az inspiráló tábla a céljaid összefoglalója és megteremtője.


Ahhoz, hogy használni tud, hasznodra váljon valamint haszont hozzon e technika, megkell értsd annak az alapjait és részletesebb összetevőit, hogy keretet kapjon mindaz, amire vágysz. Nagyon fontos, hogy előtérbe helyezd és hangsúlyt fektess elsősorban azokra az alapvető pontokra, amelyekből kiindulni szeretnél, azaz létre kell hoznod egy olyan listát, amin pontosan és kizárólag az szerepel, amit az új évben illetve az elkövetkezendő hónapokban az életed részévé szeretnél tenni. Ez tartalmazhat olyan támpontokat, mint: egészség, bőség, szerelem, kapcsolatokat, család, hobby, karrier, utazás vagy kikapcsolódás, továbbá, egyébb is szerepelhet rajta, bármi, amit eltudsz képzelni. Ezek pontos célkítűzések, amit megszeretnél valósítani illetve bevonzani az életedbe. Olyan kérdésekkel is kisegítheted Önmagad, mint: Hol vagy miben szeretnék változást hozni az életemben? Mi az, ami zavar az alakomon és javítani, változtatni tudnék rajta? Miben szeretnék fejlődni, esetleg valami újat tanulni? És további kérdéseket megfogalmazhatsz, ha ez jobban segít, abban, hogy pontosan megtud a valódi céljaidat. Csak, akkor fog igazán sikerülni, ha világos célokkal rendelkezel és teljesen biztos vagy abban, amit elszeretnél érni.  

Az inspiráló tábla a rövidtávú céljaid megtestesítője!


Mindaz, amit rövidtávon szeretnél elérni, azaz egy-két hónapon belül vagy akár hat-hét hónap alatt, az rövitávú célok tartománya. Ami, pedig már hosszútávon képzelsz el, mármint egy-két éven belül vagy akár több év alatt, az nem rövidtávon valósul meg, hanem az élet folyamán, ami az álmok terén foglal helyet és manifesztálódik. Az utóbbi pontosabban, mindent, amit eltúdsz képzelni az életed végén vagy végéíg, az történik hosszútávon, ez a nagy álom, amit az élet folyamán valósítol meg. Az álmok és célok között különbség van és ezt nagyon fontos szem előtt tartani és nem megtéveszteni. Az álom vagy másképpen életcél, az nem más, mint az élet folyamán elért eredmények és sikerek, ami éveken vagy akár évtizedeken keresztül valósítunk meg.


Az inspiráló tábla, ugyanakkor nem csak egy ábraként szerepeljen a mindennapjaidban, hanem foglaljon magában olyan szavakat, amelyek határozott kijelentésként szolgálnak a megvalósítás előmenetében. Ez amiatt fontos, hogy mindkét agyféltekét bevonjuk e folyamatba. Nagyon fontos, hogy a cél elérése érdekében tudjuk látni a képeket, ábrákat, rajzokat és a hozzá illő szavakat, kijelentéseket, szöveget, mivel együtt könnyebben és gyorsabban megvalósulásnak indul. A jobb agyfélteke hozzájárul ezáltal a képek vizualizációjához, elképzeléséhez, amit a tudatalattiba táplálunk be, a bal agyfélteke pedig a logika, a számok, írás, olvasás valamint analizálás tudatos részét képezi. Együtt müködnek a legjobban, kiegyensúlyozzák egymást és harmóniát hoznak létre.

Lásd magad előtt céljaidat nap mint nap és adj hangot azoknak!



Elengedhetetlen feltétel, hogy tükörként szerepeljen előtted az inspiráló táblád, amelyben Önmagadat látod megvalósulni. Minnél többször vess egy pillantást rá és éld bele magad, mintha mindaz, ami rajta szerepel már az életed része. Kizárólag pozitív képeket és szavakat vagy szöveget tartalmazzon. Ha például az a célod, hogy pontos legyél, akkor nem mindegy, ha azt hangsúlyozod, hogy ne késsek el, szokjak le mindig késni és hasonló módon, ez negativítást vonz maga után. A pozitív hozzáállás, mint időben készüljek el, mérjem az időm, sokkal hatásosabb. Légy specifikus mindazzal kacsolatban, amire vágysz és amin változtani szeretnél illetve az életedbe bevonzani. 

 
Az inspiráló tábla létrehozása személyre szabott és egyénenként változó. Egyszerű a megszerkeztése, ám 3 fontos kategóriát érdemes figyelembe venni mielőtt nekilátnál, ezek, a személyes élet, a professzionális élet és a szociális élet. Nos, hogy ki mit társít mindehhez, azt saját maga dönti el. Lehet ezt bekeretezni is akár, a falra tenni, asztalra vagy bárhova ahol könnyen látható és észrevehető. A lényeg, hogy „gondját viselni” és figyelemközpontúvá váljon. Ha nincs más ötleted hogyan állítsd elő, akkor vágj ki néhány vagy minnél több folyóiratból olyan képeket, amellyeken pontosan olyan ábrák szerepelnek, ami számodra értéket adnak és a vágyaidat szimbolizálják. Helyezd azokat célszerűen és ragaszd rá egy A3-as, A4-es vagy bármilyen méretű papírra vagy akár vászonra is helyezheted azokat biztostűvel és máris készen áll a megvalósításra! 


Végső soron, legyen bizalmad, türelmed és kitartásod a céljaiddal szemben. Ha elbátortalanodnál útközben, használd fel leghatásosabb „eszközeidet”, ami mindig a kis tarisznyádban hordozgatol ezek a tulajdonságaid, készségeid és tapasztalataid, amiket tanultál vagy elsajátítottál és ami pedig a legerőteljesebb az, a veledszületett ajándék, az adottságaid és az egyediséged.  


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése