23 szeptember 2018

AZ ÉLET DALLAMA



Tekints az Életre, mint egy különleges és egyedi Hangszerre, ami önmagában komponálja a saját Zenéjét, olyan Hangjegyek formálják, amik soha nem ismétlődnek és nincs hozzá hasonló Mű. 

Ez a remek Dallam, Te vagy!



A saját “hangszered” egyedi és különleges, ha azzá teszed! Látványos és inspiráló, ha mindent beleviszel! Zenéjét és minden csengését aranyszálak követik. A hangjegyeidet vésd kőbe, azaz készségeid, tulajdonságaid és minden egyes értéked gyöngyszemként fogja megalkotni ezt a csodálatos szerzeményt, amit papirra vetettél. Légy a tapasztalataid mestere és az életed szerzője. A kreációd ritmusa visszhangozzon bármerre jársz. 


Az élet, egy művészet!


Fedezd fel valódi készségeid és belső értékeid, amelyek meghatározzák lépteid és alkotásaid. A legjobb, amit megtehetsz, ha új szokásokat “gyakorolsz” be, míg azok rutinná válnak, tulajdonságaid virágozzanak a tapasztalatok körében és fejlezd Önmagad és érzékszerveidet. Tedd az életed részévé a költeményeket, a dalokat, ébredezz új mozdultokban, kóstolj új ízeket és válts más illatokra.

Úgy éled életed,

ahogyan azt TE komponálod.


Amikor gyerekek voltunk, igazi kincs volt, ha valaki utbaigazít minket, hiszen a mondás szerint, mindig a “nagyobbaktól” tanulunk, nos ez igaz, ám olyannyira igaz mint az, hogy a legjobban saját magunk tanitói vagyunk a tapasztalataink által. Felnőttként is ez ugyanúgy igaz, bár már nagyok vagyunk, mindig akad nálunk “nagyobb” valaki, aki inspirál, aki példakép, aki igazi model számunkra, lehet az – családtag, barát, businessember, egy professzor, egy világhírű zenész vagy bármely hétköznapi ember – aki valamit hozzátesz létünkhöz és életünkhoz. Ezeknél a csodálatos emberekben meglátjuk azt a sikert, amire mindannyian vágyunk és mindannyian igyekszünk szert tenni. A legtöbben a sikert anyagi javakban mérik, amikor az csak egy “jutalomfalat” az életben. Az ilyen ember, ha minden “vagyonát” elveszti és semmi nem marad, hogyan “mutatja” be Önmagát, ki Ő, mi az ami valóban meghatározza, külső dolgok vagy a belső kincsek? 

Az siker előbb szívből kezdi el útját és akkor maradandó, ha szívhez tér vissza!

 


 Az élet arra tanított, hogy a “láthatatlan” dolgok többet érnek, mint bármely tárgy vagy materiális haszon. Az igazi gazdag ember, előbb a belső vagyonát szaporítja és azt megossza másokkal is, majd csak az után “gyűjti” össze, a másoktól való hála nyílvánításokat. Gondolj bele, amikor a korcsolyapálya bajnokait “megdobják” különféle ajándékkal, bár azt mind kiérdemelték, mert megdolgoztak érte, de mindezt SZÍVBŐL tették, hogy szívhez térjen vissza.

Használd ki

a természetet és a természeted.



Nemcsak egy ember vagy, hanem az egyetlen ember. Olyan, mint TE nincs még egy. A személyiséged, a tulajdonságaid, a készségeid, az értékeid és minden szokásod felépíti azt a dallamot, amely megérint más szíveket. A dallam, attól lesz autentikus, ha minden hangjegy harmóniában követi egyik a másikát. Játszd el dallamod úgy, hogy az hozzám is eljusson :)


2 megjegyzés:

  1. Üdvözöllek!
    Legprofibb bejegyzés, amit valaha olvastam és egy különleges motiváció összehasonlitás leírása!
    Szívből gratulálok! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Üdvözöllek! Szívből köszönöm a kedves hozzászólásod, nagyon értékelem! Örülök, hogy tetszett és élvezettel olvastad! :)

      Törlés