10 február 2020

Hány évesnek érzed Önmagad?



Egy egyszerű kérdés, mégis sok embernek nehéz megválaszolni. Mindenki (általában a többség), tudja a saját korát, mikor született, hány éves. Ám, elgondolkodtál már azon, hogy ha nem tudnád mennyi idős vagy, mennyit adnál önmagadnak? Úgye-úgye egy kis fejtöréssel jár vagy olykor szembesüléssel, hiszen rájössz, hogy milyen gondosan vigyázol a testedre, mentális állapotodra, a lelki folyamataidra (ha fiatalabbnak látod önmagad) vagy ellenkezőleg megcsap egy AHA pillanat, (mivel idősebbenk látod önmagad) ahol is szomorúan, kétségbeesetten nézel magad elé, hogy mennyire elhanyagoltad a legfontosabb személyt az életedből, Önmagad. 

Nem kell elcsüggedni, hiszen minden korosztály szép a maga módján, úgy a fiatalkor, középkor vagy már az elért bölcs időskor. A gyermekkor a legfontosabb, de a felnőttkor a legtudatosabb. Hogy mit kezdel önmagaddal, testi, lelki, értelmi alapon, az csak is kizárólag a Te kezedben van.

Szakemberek szerint és statisztikák alapján, kimutatták, hogy az öregedés legfontosabb tényezői, amikre szigorúan figyelni kell és mellőzni az, a félelem vagy rettegés, a szorongás vagy aggodalom, a harag vagy düh és nem utolsó sorban a gyülölködés.


Aki az első naptól, az utolsó napíg az életünkben van, mindig minden helyzetben, esetben, körülményben mellettünk van, az saját magunk, aki támaszunk, a legjobb barátunk, társunk és a legnagyobb adottság, amire vigyázni kell. 




Ahhoz, hogy belül-kivül kordában tartsd a legnagyobb kincsed, jó közérzeted legyen, egészségesnek érezd önmagad és kevésbé légy fáradékony, kedvetlen, megkell eröltesd önmagad, változtatnod kell az étrenden, a mozgás szintjén és az információk szűrésében, eredményképpen akár egy teljes átalakulásnak lehetsz a tanúja és egy új ember, mint szervezet és lélek megalkotójává válhatsz. 





A fiatalság elsősorban, belülről fakad. Amíg úgy érzed és gondolod, hogy fiatal vagy ez elősegíti, hogy mindazt megtartsd minnél hosszabb ideíg. Ellenkező esettben pedig felgyorsítja az öregedési folyamatot, ami által a szervezet, a mentális készségek lelassúlnak, elvesztík az egykori rugalmasságukat és lelki diszkomfort is felléphet, ha nem vagyunk eléggé pozitívak ami a korunkat és annak leépülését illeti valamint annak a karbantartását. Ám, nem elég csak tudatosítani mindezt önmagunkban, hanem sokkal több erőfeszítéssel, törődéssel, figyelmeséggel jár ez kéz a kézben. 





Tedd meg és sajátísd el a következő támpontokat, ahhoz, hogy elérd a célod és minden egyes nap elteltével nemhogy idősebbnek hanem fiatalnak, erősnek és aktív személynek érezd önmagad. Lényegében hétköznapi és egyértelmű feladatok összeségéről van szó, de ha valaki ezeket sem tartja be, nem várhat jobbat cserébe. Viszont ezek elsajátítása meggazdagítja testi-lelki folyamataidat.


1.Nevess minnél többet
2.Sportolj, mozogj naponta
3.Meditálj vagy adj magadnak néhány percet, hogy megemézd a gondolataidat
4.Fogyassz minnél több nyers zöldséget és gyümölcsöt
5.Aludj többet. Nem hiába mondják, hogy az alvás jót tesz a szépségnek.
6.Ne feledkezz meg a folyadék fogyasztásról sem! A kristálytiszta viz a leghatásosabb.
7.Kerüld az alkoholos italokat.
8.Keresd az emberek társaságát
9.Naponta gyakorold a hobby-d, ami örömöt szerez
10.Válaszd meg a szenvedélyed, mi az amivel szivesen foglalkozol, akár órákat is
11.Játsz többet, szórakoztasd önmagad és tartsd fitten a mentális állapotod és tanulj naponta valami újat!
12.Mutass és fejezz ki több szeretetet minden és mindenki felé! Az nemcsak gyógyít, de fiatalon is tart!

  


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése