18 február 2019

A KÜLSŐ MEGY, A BELSŐ MARAD...





Miért koncentrálnál valamire, ami valójában nincs is vagy nem is létezik? Vedd tudomásul, hogy az anyagi javak és minden, ami hozzá füződik csupán pillanatnyi “kielégülés”, ámbár mit gondolsz azzal kapcsolatban, hogy ezzel ellenben a szeretet, a sikereid, a beteljesülés, a megvívot harcaid és minden apró tetted, ami mások felé írányúl nem vethető össze semmien anyagi összeggel. Ez nem azt jelenti, hogy mostantól mondj le minden anyagi javaidról, hiszen úgysem ér semmit, nem! Ám, ha mindenben kizárólag csak a megfogható értéket fogod látni, anélkül, hogy a megfoghatatlanra fókuszálj, amit nem fogsz megvásárolni bármennyi pénzed lesz, akkor nagyon letérsz a valódi útadról. A pénzt, a ruháidat és egyéb tárgyaidat az életed során folyamatosan váltod és lecseréled, de nem ugyanez történik, amikor az érzelmeidről, élményeidről, emlékeidről, az álmaidról és a vágyaidról van szó, újat belevihetsz és viszel is a mindennapjaidba, ami az életed részévé válik, de ami már “nálad” és “benned” van, mindig magaddal viszed, változtathatsz rajtuk, de attól még hozzád tartoznak.


A kemény munka nem kivül döl el, hanem belül bontakozik ki…



Minden, ami létezik egykor belül vette kezdetét. A külső dolgokkal könnyű foglalkozni, mivel egy dolog jön, a másik megy, egyik felváltja a másikat s még “nyomát” sem érezzük ha már elmúlt. Ellenben, a belsővel már kevésbé foglalkozunk, mert nehéz, fájdalmas, fárasztó és bonyolult, jobbnak tartjuk hanyagolni vagy elfojtani azokat. 


Szánj időt önmagadra és tegyél rendet, ahol szükséges “tépd” ki azokat a “gazokat”, melyek csak visszatartanak az önmegvalósulástól, a boldogságtól. A külső, akkor lesz harmóniában a belsővel ha már alapos “leltáron” ment keresztül. Mi az, ami kell? Mi az, amire már nincs szükség? Ezeken lehet dolgozni és változtatni, “formálni”, amíg teljes, egészséges és harmónikus keretet kap. 

A külső, a belső tükre. 

 


Úgy ahogyan öltözködsz, helyekre eljársz, szokásokat veszel fel, az mind a belső folyamatok kisugárzása. Ahogyan belül érzel, kivül teszed szóvvá. Érdemes felfigyelni, hogy ha valamit másképp csinálnál, másképp szeretnél élni, öltözni, beszélni, viselkedni, a belső a kulcs, ahol elindíthatod a változás folyamatát és egy új útat bejárhatsz, ami a személyiséged fejlődése és kivirágzása lehet. Megismerheted az erősségeid, illetve gyengességeid, melyek segíteni fognak önmagadra találj és kiegyensúlyozottabbá válj.

“Az alkotót, az alkotása dicséri”.

   



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése