02 február 2017

FEDEZD FEL ÖNMAGAD!

       Mindannyiunknak van egy elképzelése az életről, a világról, az emberről. A kérdés, hogy Te meddig jútottál mindez felfedezésében. Meddig jútottál, Önmagad felfedezésében? Mindenki rendelkezik egy bizonyos jellemmel, személyiséggel, szokásokat alakít ki, céljai vannak és valahová el akar jútni. Mindenki egyedi, Te is az vagy. De ezt nem elég csak egyszerűen tudni, hanem fel kell fedezni, át kell élni, érezni kell. Látni fogod, hogy mit rejt az egyediség, nem csúpán szokások sokasága, vagy egy kialakított kép. Személyiség vagy, ami egyedi! A személyiség, belülről fakad és a sajátosság kifejezője. Minden, ami belülről fakad, csak akkor lesz több, ha azt megosztod. Ez tesz különlegessé! 


       Figyelj szokásaidra, szükségleteidre, képességeidre, illetve arra, ami érdekel, ami boldoggá tesz. Úgy alakítsd ki mindezt, hogy Önmagad lásd benne. Minden felismerés, a megismerés következménye. Egy hibát nem jó kétszer elkövetni. Változni és változtatni kell. Fogadd el a változást! Az új, az ismeretlen, a változásod és a fejlődésed folyamata. Közelebb visz Önmagadhoz. Bár ez az út, az elején, görcsösnek tűnik és nehéznek, de nem minden, ami hihetetlen, lehetetlen is. Változtass mindazon, amit úgy érzel, hogy másképp volna jó. A változás az élet velejárója. Természetes. Nem kell megmaradni egy helyben, egy helyzetben, hanem folytatni kell az utat. Nincs megfelelő pillanat, a változás most kezdődik.


        Ha már felmerült benned az a kérdés, hogy ki vagy, jó úton jársz. Ahhoz, hogy meg tudd, hogy ki vagy, meg kell ismerd, meg kell értsd Önmagad, hogy legyen öntudatosságod. Hogy tudd, mi a helyes és mi a helytelen számodra. Tudj különbséget tenni. Ha tudod, hogy ki vagy, semmi és senki nem állíthat meg útadon. Minden elért eredményed, legyen sikerélményed. Fedezd fel Önmagadban, azt a valamit, ami másban nincs! Tedd boldogabbá és sikeresebbé életed! Tipp: Készíts listát az adottságaidról, válasszál ki hármat, amelyek a legfontosabbak számodra és fejlezd azokat.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése