04 február 2019

LÉPÉSEK A JÖVŐ FELÉ


Képzelj egy olyan világot, ahol szivesen élnél vagy része szeretnél lenni, mindezt figyeld meg kivüről. Majd “külsö szemekkel”, mintha távolról követnéd ezt a folyamatot, lásd önmagad, hogy mit csinálsz, hol tartózkodol éppen, hogyan nézel ki, hogyan beszélsz, öltözeted, hajviseleted, minden apró részletet, ami számodra fontos és figyeld meg, hogy kik vesznek körül, ha egyáltalán társaságban találod magad. Hegyezd füleidet, mit hallasz, zaj, zene, beszélgetés, nevetés, éneklés, bármi, amit érzékelni tudsz a hallórendszereddel és légy tekintéllyel milyen illatok keringőznek a levegőbe. Ha tetszik, amit látsz és hallasz, akkor vidd át a realitásba, tedd valósággá!

Az életünk olyan, mint egy nyított könyv, minden benne van és bezárjuk, ha épp nincs kedvünk hozzá, majd újra kinyítjuk, ha ismét megjön a kedvünk “élni”. Azt “írunk” bele, amit szeretnénk vagy olykor, amit nem is szeretnénk belekerül és érzelmeket fűzünk hozzá, minden egyes fejezet, oldal, egy darab belőlünk illetve az életünk része, de éppen e miatt nem mindegy, hogy mit helyezünk és “nyomtatunk” bele.

A jövőt csak úgy határozhatod meg, hogy még most, a jelenben teszel érte és olyan lépéseket követsz, amelyek építőek, fejlődésedhez hozzájárulnak és pozitív nyomokat hagynak magad mögött. Bár a múltat el kell engedni, mégis a jövőnk részét képezi, mivel a tegnap is a múlt része, de meghatározza a holnapot. Amit a jelenben cselekszünk és élünk meg, a múltba építjük és a jövőbe “sodorjuk” tovább, amin erős elszántsággal bizony változtatni lehet, nem az eseményen, hanem annak az átélésén vagy a megélés érzelmein.

Az egyetlen táplálékod a Jelened legyen!




Ha Te megrajzolhatnád vagy megírhatnád előre, hogyan nézzen ki a jövőd – márpeddig megteheted – akkor mi lenne az avagy azok a lépések, amiket követni tudnál, hogy elérd a legszebb, legjobb és legboldogabb, belső bőséggel teli életet, amiről mindig is álmodoztál vagy már rég vágysz egy ilyen beteljesült életre? Tedd meg az első lépést, hogy a következő, már “otthonias” legyen. A tapasztalataink és gyakorlatiasságunk a legfontosabb szerepet játszák a döntéseink során, melyek hozzájárulnak a jövővel kapcsolatos kialakított lépések és célkítűzések megvalósításához.

Ne hadd, hogy az élet csak úgy elhaladjon melletted, hanem lépj közbe!




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése