11 február 2019

GONDOLKODJ, ÉREZZ, CSELEKEDJ…MÁSKÉPP


Az a tény, hogy “már mindent megtettem, mégsem sikerül” biztos ismerősnek hangzik, hiszen nap mint nap megküzdünk a céljaink elérésében és a feladataink végrehajtásában, de valami mintha mégis hiányozna. Folyamatosan azt látod, hogy egyik vagy másik személynek sikerült és megcsinálta, de neked nem jön össze és azon találod magad, hogy keresed azt, hogy hol hibázol vagy mit csinálsz rosszul, de nem találsz választ…


Az már egy nagyszerű lépés, ha Önmagadban keresed a válaszokat, nem pedig a külső világtól várod el azokat. Ha jobban megfigyeljük vannak emberek akik gyorsan megvalósítják céljaikat, minden sikerül és körülöttük minden a bőségről szól. Ilyenkor teszed fel önmagadban a nagy kérdést de hogyan teszik mindezt? Majd tovább gyötröd magad, olyan kérdésekkel, mint “de nekem miért nem sikerül?” “én miért nem vagyok olyan szerencsés?” végül felmerül benned olyan elképzelés, magyarázat, ami azonnal “komfortot” biztosít a lelkednek, elmédnek, hogy a sikeres és gazdag emberek szerencsések, persze mert gazdag szüleik vannak vagy családtagjaik, velük kivételt tesznek…és még sorolhatnám, amiket szoktak sokan felhozni, hogy ők miért “semmire” nem viszik. Ezzel pedig fel is adják, hogy valaha másképp éljenek, jobb körülmények között vagy akár bőségben.


A csattanó rész nem abban található, hogy ki milyen családból származik (bizonyos szintig meghatározza, de nem feltétel), sem abban, hogy ki mennyire szerencsés vagy befolyásos, ezek mind önvédelemre szolgáló “stratégiák”, mivel mindig a legkönnyebb útat keresed mindenben ezzel sem teszel kivételt. 

Ha nem erölteted meg önmagad, mindig csak a siker másik oldalát fogod látni és megtapasztalni.


A belső erők összevetése, egyik vagy másik emberével összeviszonyítva nem azonosítható, de tanulható. Ahogy szokták mondani, “ha ő megcsinálta, én is megtudom”, akkor ebből érdemes táplálkozni. Nincsenek különbségek emberek között, abból a szempontból, hogy mindenki csodálatos ajándékkal van megáldva és senki nem kivétel, mi magunk tesszük azzá. 


Fókuszálj a belső fejlődésedre, az önfegyelemre, a lehetőségekre, mellyek elhaladnak melletted, ha nem vagy eléggé nyított és befogadó azokra. A kiteljesedés, az önmegvalósítás rendkivül energiát követel, ami lebonyolítva, apró lépésekre bontva elérhető, de további feladatok és akár új tulajdonságok, készségek elsajátításához vezet el. 

A türelem és a kitartás a kulcs!


Keresd és találj az önmagadban rejlő ajándékokra, azokra amelyek eszközeid a céljaidban és a sikered elérésében. Menj a végletekíg, bármennyire is nehéz, bele kell adjál mindened, értsd időd, energiád, türelmed, anyagiakat és legfőbbként önbizalamad, hited. Mivel az utóbbi a motor, a drive, az ami motivál, ami erőt add, hogy ha valami nem sikerül azonnal, akkor nem adod fel, felállsz és folytatod utad, de mégtöbb tapasztalattal és mégeltökéltebben, mint valaha. 


Utravalóul vidd és vésd a mindennapjaidba és tedd életed részévé a következő bölcsességet és kivánom, hogy tanulságként szolgáljon:

“Bölcs volt, ki az embert arra oktatta, hogy meghallgassa, mit mond ellenfele”



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése