02 december 2018

ŐRANGYAL...ŐRZŐANGYAL...


Lassan elérkezik a Szent Miklós Nap, amikor a szeretet és az öröm árad a szívünkből a szeretteink, a barátaink és minden embertársaink felé. Talán e nap érdemes feledésbe hagyni a múltat és újraírni, újrafogalmazni a jövőt.


Bár sokan ismerik, számon tartják a Mikulás elérkezését, ám kevesen tudják igazi történetét. Ismerd meg az igazi Mikulást, a történetét és létezését!

Szent Miklós 270 körül, Március 15.-én látott napvilágot Patara-ban ami, a mai Törökország része (a pontos születési dátuma mindmáíg rejtély maradt) és egész életét a szeretet és a jó cselekedetek vezérelték valamint életét annak szentelte, hogy a rászorúlókon segítsen. Már fiatalon elveszítette szüleit, majd az örökségét a szegények és a betegek megsegítésére használta fel. Számos legenda övezi életét, az egyik nevezetes történet, ami három szegény nővérről szól, akiknek édesapjuk nem rendelkezett nagy vagyonnal ahhoz, hogy megtudja fízetni a lányai hozományaikat, emiatt arra a döntésre jutott, hogy eladja őket szolgaságba. Szent Miklós éjszaka, titokban háromszor látogatta meg a férfi és a három lánya házát, ahol egy zsák pénzt hagyott maga mögött. A közbelépése árán a férfi megtudta fizetni az egyik lánya hozományát, ahhoz hogy megházasodhasson. A harmadik alkalom során a férfi meglátta Szent Miklóst, akinek köszönetet és hálát  nyílvánított a kedvességéért. Egy másik történetben, három férfit mentett meg akiket  hamisan bebörtönöztek és halálra ítéltek. Az évek során a csodái és a szegényeknek való ajándékozásai alapján ismertté vált. Keresztényként élte le életét, majd később püspökké avatták. 

Számos forrás alapján 343-ban December 6.-án Myra-ban halt meg. Legendája világszerte nyomott hagyott és legendás karakterré változott. A gyerekek és a tengerészek védelmezőjének tartják. Az évek során December 6.-ka nagy ünnepé és egyben gyakorlattá vált az, amikor is a gyerekek előző éjszaka kirakják cipőiket, amit reggel felfedeznek Szent Miklóstól megpakkolt ajándékokkal. Ez hamarosan népszerűvé vált világszerte. A jótékonysági püspök, Szent Miklós lett a Mikulás akit ma is mindannyiunk ismerünk és minden évben újra várjuk az eljövetelét.




A fenti történet legyen a legszebb tanulságod és inspirációd, amit tovább lehet fejleszteni. Mindenki képes csodálatos dolgokra, ha a szívünkre hallgatunk. Minden cselekedett, tett vagy tevékenység mögött, valamilyen szándék áll, amiket nap mint nap vagy hónaponta, évente véghez viszünk az életünk során, ami által kiszeretnénk fejezni akár gondolatainkat, akár érzelmeinket, ez lehet egy dobozba zárt ajándék, egy képeslap vagy csak egy egyszerű mondatba foglalt szavak összessége.



Önmagadba vetett hit és remény a céljaid és álmaid felé a legszebb ajándék, amit igazán önmagadnak szánhatsz. Mindig vannak új remények, új útak, melyek irányt mutatnak, nem vagy egyedül, ha nem másra, de önmagadra mindig számíthatsz, legyen ez, az ajándékod mögött rejlő szándék, önmagad és mások felé.

Okozz örömöt Önmagadnak és a hozzádtartozóidnak!


Jobb a világ, ha mi is jobbak vagyunk hozzá. A rászorúltakon segíteni kell, hiszen minden jót tett visszajár és nincs szebb és nemesebb ajándék annál, amit önmagadból adhatsz. Emlékezz arra, ahogyan a gyerekeknek szokták mondani, ha egész évben jók lesznek hozzájuk is eljút a Mikulás és ajándékai, ha nem lesznek jók, akkor nem jár jutalom. Ez így van a felnőtt életben is, ahol röviden az történik, hogy amit kibocsájtunk a világba, az úgyanolyan áron térül vissza. 



Tedd különlegessé és tégy valami egészen különöset aznap. Öltözz ki, ajándékozd meg önmagad valamivel, aminek igazán örülnél, ez akár vonatkozhat egyébbre, mint tárgyra, az az látogass meg valakit, akit rég láttál, csörgesd meg régi barátod, adj egy ölelést egy ismerősödnek, szomszédnak, tégy valamit, amitől különleges lesz a napodban rejlő cselekedeteid száma és az önmagadból áradó szeretet lángja. Légy egy napig titokban valaki örzőangyala, segitsd meg valamiben, amire szüksége lehet, lepd meg és okozz neki örömöt jótetteidben! A megajándékozás öröme mindig a másikba vetett pillanat csodája, amikor úgy adol, hogy semmit sem vársz cserébe, önmagadról egy pillanatra megfeledkezve és a másik emberre összpontosítod minden figyelmedet.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése