19 december 2017

ÖNMAGUNKÉRT VAGY MÁSOKÉRT




Mára megváltoztak a szerepek, a nő mindent meg kell tudjon csinálni, míg régen csak a gyereknevelés és a családon való gondoskodás kötötte le egész életét.
Állandóan kiszolgálod a körülötted lévő embereket, illetve a háziasszony szerepet öltöd fel vagy azt, hogy független egyénként éled életed, mint sikeres üzletasszony, egy sikeres karrierben, szakmában, abban, amit szeretsz, amiről mindig is álmodtál és vágytál? Melyiket részesíted előnyben? Valahol mind a három gyakorlat részévé válik. Az nagyon egészséges, ha megvan család is karrier is. Ám mivan azokkal a nőkkel, akik csak az egyiket vagy csak a másik szerepet játszák ujra meg ujra, bár másra vágynak. Nem élik életüket akaratuk szerint. 

A nő természetétől fogva gyöngédebb, érzékenyebb, gondos és szeretetteljesebb, ám ettől eltérően még nem kellene kihasználtattabbnak lennie az ellentétes nemű élőlényektől. Úgy férfinak, mint nőnek is egyaránt szükségük van egymásra, hogy betöltsék azt a szerepet, amit egyik a másika nélkül nem tehet meg. Bármennyire is próbáljon egy apa anyuka szerepet játszani, nem fog menni és fordítva. Léteznek dolgok, helyzetek, események és érzelmek, amelyek nem helyettesíthetőek. A két ember együttléte nem feltétlenül a kiegészítésen múlik. Együtt, többek vagyunk! Legyen ez párkapcsolat, házaspár vagy csak barátok, az eredmény egy és ugyanaz. Egyedül, mindig egy egészet fogsz alkotni, pároddal viszont több vagy. Senki nem félember. 

Senki nincs és nem is kell lennie kisebbségi szerepben, sem nőnek, sem férfinak, semmilyen életkörülményben. Úgy férfi, mint nő, mindkét nem megérdemli úgyanazt a tiszteletet, becsületet és szeretetet. Senki nem kivétel a földön, hanem mindannyian kivételek vagyunk. Senki nem jobb, sem szebb, sem több, mint bárki más. Együtt, több. 

Ősidők óta az egyén éli azt a tudatot és játszadozik azzal a gondolattal, hogy a nő gondozza és tartsa össze a családot. Régen, több száz, valamint több ezer éve a nők nem dolgoztak, nem voltak jogaik, így még azt sem tudták, hogy mit is jelent álmokat megvalósítani. De ez a férfiakra is jellemző. Az idők során a nők elnyerték azt, hogy ők is álmokat valósíthatnak meg és nemcsak kizárólag a családnak élhetnek, hanem Önmaguknak illetve Önmagukért is. Egy dologról viszont a férfiak többsége megfeletkezik, hogy a női párjuk is ugyanúgy szeretné önmagát megvalósítani, hiszen mindenki egy ajándékkal érkezik és él e földön, nemcsak a nemzésért illeve a túlélésért.   

Ugyanakkor, mára a nőnek mindent ki kell bírnia, mindent meg kell tudnia csinálni, akárcsak egy férfi, de mivan ha ezt fordított álláspontból figyeljük és mérlegeljük? A férfi mennyire ér fel egy női “erővel”? Egy nő képes és megvan minden erőforrása arra, hogy szolgáljon is, szeretetet és gondoskodást biztosítson a családjának és mind e mellett keményen dolgozzon, hogy a családja semmiben se érezze a hiányt. A férfi legnagyobb szerepe, ha minden tiszteletet megad egy nőnek, egy anyának, egy házaspárnak, barátnőnek és minden női nemnek. 

Végül de nem utolsó sorban a nő az egyedi kisugárzásával betölti a napot a családja, a férje, a barátja életében és képes még a legnehezebb időkben is helyt állni. A legszebb harmónia férfi és nő között, ha mindent megosztanak egymás közt, nemcsak a szeretetet, hanem minden feladatot, hogy egyik se legyen sem előnyben sem hátrányban. Tedd meg a megfelelő lépéseket, hogy olyan életet élj, amilyet megérdemelsz és amilyenre mindig is vágytál. 

TIPP: Mint férfi légy a legbüszkébb azokra a nőkre, akik az életed része. Mint nő, becsüld meg a férfit, aki észre vesz Téged, aki felnéz rád és tanul Tőled.

 

TIP: As a man, be the proudest of those women who are part of your life. As a woman, appreciate the man who notices you who looks at you and learns from you.

 

CONSEJO: Como hombre, sé el más orgulloso de esas mujeres que es parte de tu vida. Como mujer, aprecie al hombre que se da cuenta de ti, te mira y aprende de ti.

14 december 2017

ÉLETED LEGFONTOSABB KÉRDÉSEIRE KERESED A VÁLASZT?




Olykor azon gondolkodol, hogyha lenne három kivánságod, mellyek lennének azok? Bár keresed és kutatod a válaszokat, valahogy mégsem találod a megfelelőeket. Vágyak, célok és kivánságok listáját böngészed folyamatosan, azzal a reménnyel, hogy már közzel jársz, hogy megtud, mi az, amit ajándékként megkaptál, amit magaddal hoztál és amit tovább kell adnod. Tudj különbséget tenni a legfontosabb és reális, megvalósítandó célok között és azon célok között, amelyek tévutként közelebb visznek a fantáziához, mint maga a valósághoz. A megfelelő válaszokra a legkönnyebb út, hogy rátalálj, ha nem feltétlenül a három kivánság kérdésen lovagolsz folyamtosan, hanem azon kérdésen, hogy mely az a három legfontosabb cél, amely az egész életedet megtudja határozni? Ezek azon célok összessége, amelyek egy életen át tartanak, amelyeket ha megvalósítol, mindig ott lesznek veled, melletted, az életed részévé válnak örökre. Ezek életcélok. Nem mindegy, hogy mit tüzöl ki magad elé, mivel ezek adják majd meg életed értelmét. Mindig van értelme, ha megfelelő uton jársz.  


Bármilyen cél megvalósítandó, ha megvannak rá a megfelelő eszközeid és ha a cél meghatározz Téged. Mielőtt egy cél megvalósításán törekszel, fektess hangsúlyt az alapokra. Készíts egy tervet, amiben a kitüzött célt, lebontod kisebb célokra, majd aprólékosan hozzáilleszted azokat a lépéseket, amelyek közelebb visznek az életcélodhoz. Ez egyszerűnek tünik, ám egyáltalán nem az, amikor a gyakorlatba kell ültetni mindazt, amit kitüztünk magunk elé. Semmi nem valósul meg önmagától, hacsak nem teszünk mi is hozzá, foglalkozunk azzal és nem adjuk fel, amíg el nem értük azt. Majd folyamatosan karban tartjuk. Ez a folyamat, akár egy életen át tarthat, ha életcélokra gondolunk. Mindent, amit elhiszel, az igaz! 

Ha megszületett benned egy jó gondolat, egy ötlet és hiszel is benne, már létrehoztál valamit, ami a valóságba lépett. De ne feled, ezzel csak elindítottál valamit, ami még csak gyerekcipőben jár. Tedd nagyjá azt. Semmi sem jobb annál, mintsem lásd fejlődni és kivirágozni, mindazt, amit Temagad létrehoztál. Ami belül megfogalmazódik, az  kivül fejti ki hatását. 

Ha már megvannak a célok, az, hogy mit szeretnél illetve hová szeretnél eljútni, nem kell mást tenned, mint dolgozz rajtuk, azok megvalósításán. Használd az erőforrásaidat a céljaid érdekében, időt, anyagi javakat, Önmagadat. Nap, mint nap tegyél ezért illetve ezekért, hogy az reflexé váljon. Adjál bele mindent és még a legnehezebb pillanatokban sem add fel. A cél csak akkor válik reménytelenné és lehetetlenné, ha már feladtad. Tartsd életben és életedben céljaidat. Életed legfontosabb céljaira úgy tehetsz szert, hogy tapasztalatot szerzel, több útat megjársz és több mindenben kipróbálod Önmagad. Ne fogadd el, hogy valami csak fekete vagy csak fehér lehet. Mindig van harmadik választás is. 

Figyeld meg Önmagad, amióta csak emlékeid vannak, hogy mi az, ami mindig lekötötte a figyelmedet, amivel bármikor szivesen szerettél és szeretsz foglalkozni, időt tölteni, ez lehet, tárgyakkal vagy élőlényekkel. Mi érdekel jobban, a megfogható vagy a megfoghatatlan dolgok összessége? A folyamatos Önmagad iránti érdeklődés, megismerés, nemcsak önfelfedezéshez vezet, hanem akkor leszel képes elkülöníteni Önmagad minden más élőlénytől e földön és univerzumban, ha semmiképp sem szeretnél mással azonosúlni, csak Önmagaddal. Szép és jó dolog olyan emberektől tanulni, akik példaképek, ám mindig maradj autentikus. Dolgozz életcéljaidon, ha már felfedezted azokat, lásd eszközeidet és időnként frissits rajtuk, hogy merre tartasz és csak a célra összpontosíts. Ne hagyd, hogy mások félrevezessenek, mégha jót is akarnak azzal. Senki nem tudhatja jobban nálad, hogy mi jó Neked. A harc csak akkor ér véget, ha már Te is úgy döntöttél. TE vagy saját életed művésze! 

TIPP: Jobb hallgatni az érzéseidre és azt tenni, amiben hiszel, mint azt, amit mások „előírnak” Neked.

 

TIP: It is better to listen to your feelings and to do what you believe in than what others ‘prescribe’ to you.

 

CONSEJO: Es mejor escuchar sus sentimientos y hacer lo que cree que lo que otros le han “prescrito”.


03 december 2017

MENNYIRE FONTOS SZÁMODRA A FELTÖLTŐDÉS?





Pihenés, kikapcsolódás, relaxáció avagy feltöltődés? Bár sokan azt gondolják, hogy ez semmiség vagy egyszerűen „normális”, hogy néha kikapcsolódnak, ám az mennyire gyakori, mennyi időt szánsz rá illetve van-e eredménye? Mennyire tiszteled meg Önmagad azzal, hogy megengeded és megadod a helyét a test-lélek-elme kikapcsolódásnak és felszabadulásnak? Ez rettentően szignifikáns, hiszen minden ezen múlik, ezen alapszik és ebből indul ki! Tedd próbára Önmagad - bár nem ajánlatos - hogy folyamatosan dolgozz vagy tanulj, de úgy tedd, hogy semmit ne pihenj és semmivel ne töltsd fel Önmagad, meddig lehet-e kibírni? Jobb nem gyakorlatba ültetni. A belső és külső energiákra egyaránt szükségünk van. Amellett, hogy a testet folyamatosan táplálni kell, a leleket és az elmét ugyanúgy vagy mégjobban. Ne hanyagold sem belsőd, sem külsőd, a Tiéid és csak Rád számíthatnak illetve Temagad, nélkülük nem létezhetsz. Pátyold Önmagad, dédelgesd és kedveskedj önmagadnak, meglátod, hogy milyen nagy és mély energiák szabadúlnak fel. 

22 október 2017

A BOLDOGSÁG NYOMÁBAN



Az élet egy rejtély és egy titokzatos labirintus. Olykor csak zsákutcák várnak és nem találod a kiutat, a karrier, a család, a szerelem vagy szeretet felé. A gond nem is ekkor kezdődik, hanem amikor feladod. Bármit elérhetsz és megvalósíthatsz, de hínned kell benne és Önmagadban. A kettő együtt jár. Nincs meleg, hideg nélkül, nincs sötétség, világosság nélkül, nincs siker és boldogság harc nélkül. Amikor már mindent megtettél a célodért, az álmodért, a boldogságodért, engedd el, hogy az Univerzum is befogadja. Az élet egy folyamatos küzdelem. Nem elég csak egy csatát megvívni, hanem egy egész háborút kell legyőzni. Minden, ami egyszer meglett, egy elültetett maggal vette kezdetét.  

22 augusztus 2017

MENNYIRE VAGY ELTÖKÉLT A SIKERHEZ?



Minden az önismerettel kezdődik és valahol azzal is ér véget. Amikor már elhatároztad, hogy nem vagy hajlandó folyamatos tudattalanságban élni, hanem tudatosan szeretnél foglalkozni önmagaddal és a szeretteiddel valamint a karrierrel vagy businessel, amiben nagy sikereket érhetsz el. Nem elég csak elméletileg kidolgozni, hanem a gyakorlatba kell fektetni az ötleteket, a stratégiákat, amellyek máskor is már beváltak illetve új módszereket is belevíhetsz egy siker érdekében. Már biztos hallottad azt a mondást, hogy „a szerelembe és a háborúban minden megengedett”, erről van szó, amit úgyanúgy a karrierben vagy businessben felhasználhatsz, azzal a kivétellel, hogy a törvényeket ne sértsd meg illetve másoknak ne árts azzal. Hiszen bármit megtehetsz, bármit kipróbálhatsz, hogy elérd a sikered, a TE sikered. Mindent, amit létrehozol, megalkotol, részévé válsz és részédé válik. 

14 augusztus 2017

LÉGY ÖNMAGAD


A lelked olyan akárcsak a DNS-spirál, minden információ, amire szükséged van belevan kódolva, a legkisebb részletek is megtalálhatóak benne. Nyítsd meg szíved kapúját és ne tartsd zárva. Adj lehetőséget magadnak és a világnak. A siker ízét hamarosan migízleled, amint kitárod szíved. A legtermészetesebb emberi forma, ha Önmaga lehet. Minden megnyílvánulásod, amit másoknak átadsz, akkor lesz hiteles, ha az a valami szívből érkezik és őszinte. Ne csapj be másokat, mert azzal csak Önmagad csapod be. Nem érdemes szerepeket fölvenni és álarcok mögé bújni, amikor a legnagyobb támaszod mindig ott van veled, de ugyanakkor a legnagyobb ellenséged is lehet, ha nem vagy óvatos és folyamatosan megjátszod Önmagad. 

A kérdés nem az, hogyan add el Önmagad, hanem, hogy kinek szeretnéd eladni Önmagad, valamint miért? Ha arra pályázol, hogy sikereket akarsz elérni és hires szeretnél lenni, nincs ezzel semmi gond, de előbb tedd fel önmagadban azt a kérdést, hogy miért szeretnéd mindezt és ha visszatekintel, mit szeretnél látni? Minden siker felé vezető út, küzdelemmel jár. Változni, tanúlni és fejlődni csak az fog, aki mer. Tűzd ki magadnak, hogy kiknek és miért szeretnéd eladni azt, amit tudsz, amire képes vagy, ami átadásra vágy, valamint a nap végén, ha visszatekintel egy elért sikerre, figyeld meg, hogy mit nyújt az neked. Mitől lettél több, mint voltál. Mivel gazdagítottad meg lelked és életed minőségét. Fejtsd meg a titkot és a relytéjt mindenben, amit csinálsz. Mielőtt bármit elkezdel, lásd a kimenetelét, hogy hová szeretnél azzal eljútni és ami a legfontosabb, hogy milyen érzést vált ki mindaz belőled. Ha boldogságra gondolsz, részletezd. Mi változott meg benned, mit veszel észre önmagadban, ha valamit elérsz, amikor sikerélményben részesülsz, ez nagyon fontos ám. Nem is az a legfontosabb, hogy a célban értél, hanem az oda elvezető út. 



Mielőtt útnak indulsz egy cél felé, tegyél bőven a tarisznyádba útravalót, mert a táplálkozás nemcsak fizikailag fontos és nélkülözhetetlen, hanem úgyanúgy a lélek is feltöltődésre éhes. Vidd magaddal értékeid összességét, valamint minden olyan élményt, örömöt, amit elraktároztál az évek során, amiből mindig energiát tudsz meríteni. Ha valamit elhatároztál, csináld meg! Az úttól ne félj, csak a célt lásd magad előtt és élvezd az oda vezető útat. 

Sikeres csak az lehet, aki bátran vállalja Önmagát és azt akivé válhat. Ha úgy érzed, hogy monoton az életed, minden ugyanaz, mint egy hónappal az előtt vagy egy évvel, vagy akár többel is azelőtt, akkor itt a pillanat, hogy megkóstolj új ételeket is, nemcsak, amit saját magad készítel. Ne szükítsd le gondolatvilágodat, egy Önmagad által elképzelt világnak, hanem nyílj meg új útak felé. Lásd a szépséget az újban. Miért maradnál úgyanaz és ugyanúgy? Ha megvan a lehetőség, hogy mégjobb lehess és mégerőteljesebb. Ami pedig a legfontosabb, hogy minden lépéssel közelebb vagy az önmegvalósuláshoz. Amikor megvalósítod és végrehajtod azt, aki TE Vagy! Amit teszel és végrehajtol az adja a kulcsot a boldogsághoz. 

Tipp: Ha sikeres szeretnél lenni, légy Önmagad és minden tetted önmagadat tükrözze vissza, cselekedj mint senki más! Ne légy egy a sok közül, hanem légy a sok közül, az az Egy!

If you would like to succeed, be yourself and act like no one else! Do not be one of millions, be of millions, the One! 

 ¡Si usted quisiera tener éxito, sea usted mismo y actúe como nadie más! ¡No seas uno de millones, sea de millones, el Uno!