14 december 2017

ÉLETED LEGFONTOSABB KÉRDÉSEIRE KERESED A VÁLASZT?




Olykor azon gondolkodol, hogyha lenne három kivánságod, mellyek lennének azok? Bár keresed és kutatod a válaszokat, valahogy mégsem találod a megfelelőeket. Vágyak, célok és kivánságok listáját böngészed folyamatosan, azzal a reménnyel, hogy már közzel jársz, hogy megtud, mi az, amit ajándékként megkaptál, amit magaddal hoztál és amit tovább kell adnod. Tudj különbséget tenni a legfontosabb és reális, megvalósítandó célok között és azon célok között, amelyek tévutként közelebb visznek a fantáziához, mint maga a valósághoz. A megfelelő válaszokra a legkönnyebb út, hogy rátalálj, ha nem feltétlenül a három kivánság kérdésen lovagolsz folyamtosan, hanem azon kérdésen, hogy mely az a három legfontosabb cél, amely az egész életedet megtudja határozni? Ezek azon célok összessége, amelyek egy életen át tartanak, amelyeket ha megvalósítol, mindig ott lesznek veled, melletted, az életed részévé válnak örökre. Ezek életcélok. Nem mindegy, hogy mit tüzöl ki magad elé, mivel ezek adják majd meg életed értelmét. Mindig van értelme, ha megfelelő uton jársz.  


Bármilyen cél megvalósítandó, ha megvannak rá a megfelelő eszközeid és ha a cél meghatározz Téged. Mielőtt egy cél megvalósításán törekszel, fektess hangsúlyt az alapokra. Készíts egy tervet, amiben a kitüzött célt, lebontod kisebb célokra, majd aprólékosan hozzáilleszted azokat a lépéseket, amelyek közelebb visznek az életcélodhoz. Ez egyszerűnek tünik, ám egyáltalán nem az, amikor a gyakorlatba kell ültetni mindazt, amit kitüztünk magunk elé. Semmi nem valósul meg önmagától, hacsak nem teszünk mi is hozzá, foglalkozunk azzal és nem adjuk fel, amíg el nem értük azt. Majd folyamatosan karban tartjuk. Ez a folyamat, akár egy életen át tarthat, ha életcélokra gondolunk. Mindent, amit elhiszel, az igaz! 

Ha megszületett benned egy jó gondolat, egy ötlet és hiszel is benne, már létrehoztál valamit, ami a valóságba lépett. De ne feled, ezzel csak elindítottál valamit, ami még csak gyerekcipőben jár. Tedd nagyjá azt. Semmi sem jobb annál, mintsem lásd fejlődni és kivirágozni, mindazt, amit Temagad létrehoztál. Ami belül megfogalmazódik, az  kivül fejti ki hatását. 

Ha már megvannak a célok, az, hogy mit szeretnél illetve hová szeretnél eljútni, nem kell mást tenned, mint dolgozz rajtuk, azok megvalósításán. Használd az erőforrásaidat a céljaid érdekében, időt, anyagi javakat, Önmagadat. Nap, mint nap tegyél ezért illetve ezekért, hogy az reflexé váljon. Adjál bele mindent és még a legnehezebb pillanatokban sem add fel. A cél csak akkor válik reménytelenné és lehetetlenné, ha már feladtad. Tartsd életben és életedben céljaidat. Életed legfontosabb céljaira úgy tehetsz szert, hogy tapasztalatot szerzel, több útat megjársz és több mindenben kipróbálod Önmagad. Ne fogadd el, hogy valami csak fekete vagy csak fehér lehet. Mindig van harmadik választás is. 

Figyeld meg Önmagad, amióta csak emlékeid vannak, hogy mi az, ami mindig lekötötte a figyelmedet, amivel bármikor szivesen szerettél és szeretsz foglalkozni, időt tölteni, ez lehet, tárgyakkal vagy élőlényekkel. Mi érdekel jobban, a megfogható vagy a megfoghatatlan dolgok összessége? A folyamatos Önmagad iránti érdeklődés, megismerés, nemcsak önfelfedezéshez vezet, hanem akkor leszel képes elkülöníteni Önmagad minden más élőlénytől e földön és univerzumban, ha semmiképp sem szeretnél mással azonosúlni, csak Önmagaddal. Szép és jó dolog olyan emberektől tanulni, akik példaképek, ám mindig maradj autentikus. Dolgozz életcéljaidon, ha már felfedezted azokat, lásd eszközeidet és időnként frissits rajtuk, hogy merre tartasz és csak a célra összpontosíts. Ne hagyd, hogy mások félrevezessenek, mégha jót is akarnak azzal. Senki nem tudhatja jobban nálad, hogy mi jó Neked. A harc csak akkor ér véget, ha már Te is úgy döntöttél. TE vagy saját életed művésze! 

TIPP: Jobb hallgatni az érzéseidre és azt tenni, amiben hiszel, mint azt, amit mások „előírnak” Neked.

 

TIP: It is better to listen to your feelings and to do what you believe in than what others ‘prescribe’ to you.

 

CONSEJO: Es mejor escuchar sus sentimientos y hacer lo que cree que lo que otros le han “prescrito”.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése