03 december 2017

MENNYIRE FONTOS SZÁMODRA A FELTÖLTŐDÉS?





Pihenés, kikapcsolódás, relaxáció avagy feltöltődés? Bár sokan azt gondolják, hogy ez semmiség vagy egyszerűen „normális”, hogy néha kikapcsolódnak, ám az mennyire gyakori, mennyi időt szánsz rá illetve van-e eredménye? Mennyire tiszteled meg Önmagad azzal, hogy megengeded és megadod a helyét a test-lélek-elme kikapcsolódásnak és felszabadulásnak? Ez rettentően szignifikáns, hiszen minden ezen múlik, ezen alapszik és ebből indul ki! Tedd próbára Önmagad - bár nem ajánlatos - hogy folyamatosan dolgozz vagy tanulj, de úgy tedd, hogy semmit ne pihenj és semmivel ne töltsd fel Önmagad, meddig lehet-e kibírni? Jobb nem gyakorlatba ültetni. A belső és külső energiákra egyaránt szükségünk van. Amellett, hogy a testet folyamatosan táplálni kell, a leleket és az elmét ugyanúgy vagy mégjobban. Ne hanyagold sem belsőd, sem külsőd, a Tiéid és csak Rád számíthatnak illetve Temagad, nélkülük nem létezhetsz. Pátyold Önmagad, dédelgesd és kedveskedj önmagadnak, meglátod, hogy milyen nagy és mély energiák szabadúlnak fel. 


Az önismeret és Önmagad felfedezése hosszadalmas folyamat, ám nem lehetetlen. Tégy úgy, mintha ma születtél volna, fedezz fel mindent, ami körülötted van, mindent ami benned zajlik és mindent ami vonz, ahová a belsőd irányít. A mondás szerint: „Ha újra kezdhetném...”, kezd el most! A múltat nem módosíthatod, de a jövőt Te alakíthatod! Ne folyts vissza semmilyen fajta érzelmet, érzést, azáltal fogod felfedezni, hogy KI is Vagy TE. Ne feledd, hogy minden irányt Te választol, minden döntést Te hozol. Ezek hol tudatosak, hol tudat alatt müködnek. Építs tudatosan, hogy majd automatikussá válhasson! Bármit el lehet érni, ha hiszel benne és ha nem adod fel. 

A pihenés, a kikapcsolódás az a fajta feltöltődés, ami kihagyhatatlan a célok és az álmok megvalósításában. A kikapcsolódás szükségletszerű. Nemcsak alvás és testi táplálkozás tartozik e szférába. Többre vagy „kitalálva”. Légy figyelmes a lelkeddel és az elméddel. Akárcsak a sport vagy zene, tánc, nemcsak a testre hat és az által bontakozik ki, hanem a lelked mélyéből indul ki ez a vágy, a vonzalom és az által töltődik fel, ha ezt átélheti. Add meg a lehetőséget Önmagadnak, hogy feltöltődhess. 

Legyen mindennap egy kihívás számodra, hogy a tested, a leleked és az elméd részesüljön egy-egy olyan feltöltődésben, ami hasznos és ami által felszabadúlást érzel. Válaszd ki azt a kategóriát, ahová Te tartozol. Merre vonzódik a lelked, a több mozgás felé, vagy a művészet írányába, illetve valami sokkal csendesebb, nyugodtabb írányzat felé? Próbáld ki Önmagad, hogy felderítsd mi az, amire vágyik lelked, majd vond be tested és elméd e aktivításba. Olykor dolgokat, érzelmeket, akkor értünk meg, ha átéljük azokat! Mind e mellett, ne feledd, hogy az Önszeretet, az Önelfogadás kihagyhatatlan feltőltődés a mindennapi életben. Változz, ha változnod kell...légy, aki lenned kell...engedj el, amit el kell engedned...és szabadulj fel! Éld bele Önmagad mindenbe, amit csinálsz és amit, véghez víszel. Merülj el a saját világodba, hogy Önmagad lehess. 

TIPP: A tested, lelked és elméd az az elem, ami naponta feltöltődésre vágyik, válassz hozzá olyan töltőt, ami csak a Te léteddel kompatibilis!

 

TIP: Your body, soul, and mind is the element that requires a daily charge, choose a charger that is compatible with your being!

 

CONSEJO: ¡Su cuerpo, alma y mente es el elemento que requiere una carga diaria, elija un cargador que sea compatible con su ser!



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése