22 október 2017

A BOLDOGSÁG NYOMÁBAN



Az élet egy rejtély és egy titokzatos labirintus. Olykor csak zsákutcák várnak és nem találod a kiutat, a karrier, a család, a szerelem vagy szeretet felé. A gond nem is ekkor kezdődik, hanem amikor feladod. Bármit elérhetsz és megvalósíthatsz, de hínned kell benne és Önmagadban. A kettő együtt jár. Nincs meleg, hideg nélkül, nincs sötétség, világosság nélkül, nincs siker és boldogság harc nélkül. Amikor már mindent megtettél a célodért, az álmodért, a boldogságodért, engedd el, hogy az Univerzum is befogadja. Az élet egy folyamatos küzdelem. Nem elég csak egy csatát megvívni, hanem egy egész háborút kell legyőzni. Minden, ami egyszer meglett, egy elültetett maggal vette kezdetét.  


Egy gyertyának ne csak a lángját nézd, hanem érezd a melegségét, az aromáját, egy dalnak ne csak olvasd vagy figyeld a szövegét, hanem hallgasd sziveddel annak dallamát és hadd hogy megérintse lelked. Próbáltál-e már úgy meghallgatni egy dalt, hogy csak a zenealáfestés játszódjon le, azaz szöveg nélkül? Ha még nem tetted, tedd meg! Csodálatos dolognak lehetsz tanúja. Hiszen bármely dallamhoz Temagad választhatsz szöveget, azzal kapcsolatban, ami éppen a szívedben zajlik és a dallal összekötheted, lásd mit hozol a világra. 

Ahhoz, hogy elérd a boldogságot, ami egyre távolódik, ahogy közzeledünk, csak jelként szolgál, hogy ne siess és mindent gázolj el az utadból, hanem lassíts és élvezd, ami útközben adatik. Tanulj a tanulnivalóból és tanítsd a tanulnivágyót, szeresd azt, aki szeretetre szorúl, adj, akinek nincs. Önzetlen csak az lehet, aki anélkül is add, hogy bármit várna cserébe. Lebilincselő érzés és cselekedett lehet, másokat szolgálni és soha nem kiszolgáltatva lenni. A titok éppen ebben rejlik, amit egyszer kibocsájtottál, sokszorosan tér vissza hozzád. 

Boldog csak az lehet, akinek nincs gondja másokkal vagy Önmagával. Aki Önmagát kinozza, az másokat is kinozz. Aki Önmagát szereti, az másokat is szeret. A lelki rend, a testi-lelki egyensúly harmóniában hozza mindazt, ami vagy és mindazt amit létrehozhatsz ez által leszel boldog valamint “boldoggá avatva” mások által. Ha megszeretnéd tudni, hogy mennyire vagy egy boldog ember, elég csak visszanézned a tegnapot, a múlt hetet, hónapot vagy esztendőket, büszkeség és elégedettség fog át vagy mindent másképp csinálnál, ha újra kezdhetnéd? Figyeld az érzéseidet és a lelki állapotod. Ha vannak dolgok amin szívesen változtatnál, most, ettől a pillanattól elkezdheted. TE alakítod azt, amit múltnak és jövőnek nevezünk. Amit ma elvetsz, holnap már a múlté lesz. 


Tipp: Vegyél egy általad vagy mások által elkészítet kaballát és hord mindig magadnál, legyen ez egy útmutató, amely emlékesztett a boldogságra, amiket átéltél és hogy azért mindig tehetsz és változtathatsz. A döntés a Te kezedben van!


Tip: Take a Kabbalah made by you or others and carry with yourself, be it a guide that reminded you of the happiness that you have experienced and that you can always do about it and change it. The decision is in your hands!


Consejo: Tome una Cabalá que usted o otras personas hecho y siempre lleva con usted, ya sea una guía que le recuerde la felicidad que ha experimentado y que siempre puede hacer de nuevo y cambiar. ¡La decisión está en tus manos!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése