19 december 2017

ÖNMAGUNKÉRT VAGY MÁSOKÉRT




Mára megváltoztak a szerepek, a nő mindent meg kell tudjon csinálni, míg régen csak a gyereknevelés és a családon való gondoskodás kötötte le egész életét.
Állandóan kiszolgálod a körülötted lévő embereket, illetve a háziasszony szerepet öltöd fel vagy azt, hogy független egyénként éled életed, mint sikeres üzletasszony, egy sikeres karrierben, szakmában, abban, amit szeretsz, amiről mindig is álmodtál és vágytál? Melyiket részesíted előnyben? Valahol mind a három gyakorlat részévé válik. Az nagyon egészséges, ha megvan család is karrier is. Ám mivan azokkal a nőkkel, akik csak az egyiket vagy csak a másik szerepet játszák ujra meg ujra, bár másra vágynak. Nem élik életüket akaratuk szerint. 

A nő természetétől fogva gyöngédebb, érzékenyebb, gondos és szeretetteljesebb, ám ettől eltérően még nem kellene kihasználtattabbnak lennie az ellentétes nemű élőlényektől. Úgy férfinak, mint nőnek is egyaránt szükségük van egymásra, hogy betöltsék azt a szerepet, amit egyik a másika nélkül nem tehet meg. Bármennyire is próbáljon egy apa anyuka szerepet játszani, nem fog menni és fordítva. Léteznek dolgok, helyzetek, események és érzelmek, amelyek nem helyettesíthetőek. A két ember együttléte nem feltétlenül a kiegészítésen múlik. Együtt, többek vagyunk! Legyen ez párkapcsolat, házaspár vagy csak barátok, az eredmény egy és ugyanaz. Egyedül, mindig egy egészet fogsz alkotni, pároddal viszont több vagy. Senki nem félember. 

Senki nincs és nem is kell lennie kisebbségi szerepben, sem nőnek, sem férfinak, semmilyen életkörülményben. Úgy férfi, mint nő, mindkét nem megérdemli úgyanazt a tiszteletet, becsületet és szeretetet. Senki nem kivétel a földön, hanem mindannyian kivételek vagyunk. Senki nem jobb, sem szebb, sem több, mint bárki más. Együtt, több. 

Ősidők óta az egyén éli azt a tudatot és játszadozik azzal a gondolattal, hogy a nő gondozza és tartsa össze a családot. Régen, több száz, valamint több ezer éve a nők nem dolgoztak, nem voltak jogaik, így még azt sem tudták, hogy mit is jelent álmokat megvalósítani. De ez a férfiakra is jellemző. Az idők során a nők elnyerték azt, hogy ők is álmokat valósíthatnak meg és nemcsak kizárólag a családnak élhetnek, hanem Önmaguknak illetve Önmagukért is. Egy dologról viszont a férfiak többsége megfeletkezik, hogy a női párjuk is ugyanúgy szeretné önmagát megvalósítani, hiszen mindenki egy ajándékkal érkezik és él e földön, nemcsak a nemzésért illeve a túlélésért.   

Ugyanakkor, mára a nőnek mindent ki kell bírnia, mindent meg kell tudnia csinálni, akárcsak egy férfi, de mivan ha ezt fordított álláspontból figyeljük és mérlegeljük? A férfi mennyire ér fel egy női “erővel”? Egy nő képes és megvan minden erőforrása arra, hogy szolgáljon is, szeretetet és gondoskodást biztosítson a családjának és mind e mellett keményen dolgozzon, hogy a családja semmiben se érezze a hiányt. A férfi legnagyobb szerepe, ha minden tiszteletet megad egy nőnek, egy anyának, egy házaspárnak, barátnőnek és minden női nemnek. 

Végül de nem utolsó sorban a nő az egyedi kisugárzásával betölti a napot a családja, a férje, a barátja életében és képes még a legnehezebb időkben is helyt állni. A legszebb harmónia férfi és nő között, ha mindent megosztanak egymás közt, nemcsak a szeretetet, hanem minden feladatot, hogy egyik se legyen sem előnyben sem hátrányban. Tedd meg a megfelelő lépéseket, hogy olyan életet élj, amilyet megérdemelsz és amilyenre mindig is vágytál. 

TIPP: Mint férfi légy a legbüszkébb azokra a nőkre, akik az életed része. Mint nő, becsüld meg a férfit, aki észre vesz Téged, aki felnéz rád és tanul Tőled.

 

TIP: As a man, be the proudest of those women who are part of your life. As a woman, appreciate the man who notices you who looks at you and learns from you.

 

CONSEJO: Como hombre, sé el más orgulloso de esas mujeres que es parte de tu vida. Como mujer, aprecie al hombre que se da cuenta de ti, te mira y aprende de ti.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése