04 november 2018

LÉGY PROFI!



Bármin, amin dolgozol tedd profi módon! Légy az, aki után megfordítják a fejüket, légy az, aki többet add át, mint ’mútat’ és légy az, akinek a legjobb foglalkozása: Önmaga!


Ha tudod, mit akarsz, ki vagy és mindemellett bizol abban, aki TE vagy, hozd ki a legjobbat abból a testből, elméből és lélekből. 

Testem a kincsem!


Vigyázz a testedre, nem úgy mint bármilyen fontos „dologra”, hanem mint a legfontosabb kincsedre. Bár észre sem vesszük, testünk nap mint nap változáson megy keresztül, ám azok annyira apróak, hogy láthatatlanok. Ha nem vagyunk figyelmesek „kárba” megy. Hiszen a testünk mindennapos törődésre van hozzászokva, úgy mint az anyaméhben, amikor minden pillanata a fejlődésről és a szeretetről szólt. A testnek nemcsak táplálkoznia kell, hanem mozgásra, friss levegőre van szüksége és ápolásra, hogy az egészséges maradjon és a változást mi irányítsuk s nem a körülmények. Tedd mindennapos szokássá a tested, alakod, fizikumod feltöltődését. Képezd ki tested! 

Elmém a kulcs!


Minnél többet tanulsz, fejlődsz, annál tovább jutsz. Ehhez használnod kell és mint egy izmot építened kell a legfontosabb „eszközöd”, az elméd. Tökéletesítsd Önmagad! A tudás, hatalom. Vigyél új szokásokat a mindennapjaidba, ahol az elméd fontos szerepet tölt be és tedd azt profivá napról napra. Tűzzél ki minnél több célt, amit elakarsz érni az elméd erejével. Az elme, az az erő, amely mindig jelen van életedben, még akkor is ha nem vagy biztos döntéseidben, céljaidban, válaszokat keresel és nem találod a megfelelő útat. A kulcs a TE kezedben van! Légy szomjas a tudásra és erősítsd meg a benned lévő képességeidet. Nem elég valamit csak ismerni, azt Tudni kell! Ha belépsz egy színházba és az elkövetkező darabról már hallottál az ismerősöidtől, kezd a nulláról és úgy tekints arra a színdarabra, mintha most látod, hallod és éled át először, különben úgyanúgy fogsz eltávozni, ahogyan beléptél. Használd a gondolkodást erőteljesen és elmédet, mint egy szivacsot. 

Lelkem az iránytűm!


A lélek az, ami mindent összetart és ettől fog egy egészet alkotni. A lélek az, amikor fázol, meleget tart, amikor szomorú vagy, felvídit és amikor nem tudod merre, kiigazít. A lélek, az az energia, amiből táplálkozol és merítel nap mint nap. Hatása iránytűként szolgál és esszenciája egyedi. Tedd profivá Önmagad, azzal, hogy „továbbképzed” lelked! Úgyanúgy, mint a tested vagy az elméd kiképzése fontos és kihagyhatatlan a hétköznapok során, úgy a léleknek is jár az ő része. Nézz önmagaddba és tárd fel, ami belül van, valami újat, amivel eddig nem is foglalkoztál, lehet egy tulajdonság vagy készség, öröm vagy érzelem vagy akár maga az őstehetség. Ne zárd „kalitkába” Önmagad, nyitsd azt meg és légy szabad!

Kezd amatör szinten és válj egy igazi profivá!

 


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése