07 október 2018

7 LEGFONTOSABB TEENDŐ...ÚJÉV ELŐTT!



Lassan vége ennek az esztendőnek és egy ÚJ kezdődik el. Foglald össze mindazt, amit véghez vittél ebben az évben, teljesítsd ami még hátra maradt és készülj az Új eljövetelére. 


1*Merülj a gondolataidba, meditálj, reflektálj


Mielőtt bárminek nekifognál, állj meg néhány percre és vess egy pillantást arra, ami benned van. A mindennapok, azaz minden egyes nap, máshogyan telik és múlik el. Érdemes „rögzíteni”, hogy mi az, amit sikerült teljesíteni, amit még 2018 év elején megfogadtál Önmagadban. Foglald össze hónapokra bontva és teljesítmény elérésekre fókuszálva, a sikereidet, amiből tanulhatsz és meríts kudarcaidból is, amelyek építő jellegűek is lehetnek. Találj csendes helyet, ahol nem vagy megzavarva, használj illatos gyertyát, ha ez számodra fontos, vagy hallgass meditációs dalokat, amely által beleélheted magad a saját világodba. Teremtsd meg a külső körülményeket, hogy láthasd a belsőt. Figyeld meg, mivel vagy megelégedve amit e esztendő nyújtott számodra, légy hálás és cserébe viszonozd ezt az ajándékot a szeretteiddel és a világgal. 

2*Építs listát


Egy lista megtekíntése, abban hasznos, hogy lásd, amiket elértél és abban, hogy figyelemmel kövesd ami még hátra maradt, ha egyáltalán van ilyen. Ami pedig a megvalósúlására vár, még van rá idő, hogy tegyél érte, hiszen még nincs itt az év vége. Kezeld a teendőidet, úgy, hogy azokat minnél több „úton” közelebb vidd a célhoz. Ápold listád, gondozd és foglalkozz azzal, minnél többet. Tedd olyan helyre, ahol nap mint nap láthatod, olvasd fel hangosan Önmagadnak az ott leírtakat, tapintsd meg azokat a tárgyakat, ami a célodhoz füződik, valamint próbálj minnél több érzelmet belevinni. Ha még ott állsz, hogy nagyon hosszú a teendői listád, szerkezd meg annak alapján, hogy koncentrálj a legfontosabb célodra, osszd fel, személyes vagy egészségügy jellegüre, munkaügyi vagy karrierépítésre szolgáló, illetve anyagi forrásúra, így eldöntheted, hogy mivel szeretnéd, hogy záruljon ez az év.


3*Rendszerezz, kategorizálj


Nem elég csak a belső célokkal foglalkozni, hanem a külső körülmények is figyelemre méltóak. Ahhoz, hogy minden érzékszerved teljes mértékben célközpontú legyen, meg kell add a helyét és a módját. Ahogyan, már említést tettem, a belső rendkivül fontos, ha Önmegvalósulásról beszélünk és nemcsak, ám a külső sem zárható ki, ami eszközként is szolgálhat. Minden, amire már nincs szükséged vagy fölösleges az életedben valamint ha nem használod, akkor „szabaddá” teheted illetve új gazdára talalhat ha azt elengeded. Osszd fel kategóriákra – személyiség építő, semleges, személyiség romboló - dolgokat, tárgyakat, ami csak helyet foglal életedben. Bármi, ami utadba kerül az élet folyamán, egyáltalán nem kell magaddal hordozd életed végéíg, hacsak nem a fejlődésedre szolgál. Ami, csak elvesz belőled és nem add semmi pluszt az életedhez, tedd túl magad rajta. 

4* Képezd ki Önmagad


Elérkeztél ahhoz a ponthoz, ahol mélyebben belemerűlhetsz a céljaidba és azok megvalósulásába, ami még hátra maradt. Semmi nem késő és soha nem késő elkezdeni illetve újrakezdeni. Adj magadra! Fókuszálj egy készségre, tulajdonságra vagy tehetségre, amit fejleszteni szeretnél és képezd ki azt! Tudj meg mindent arról, gyüjts össze minden információt, ami azzal kapcsolatos, légy szomjas a tudásra! Ne hadd holnapra, amit ma megtehetsz és ne hanyagold jövőévre, ami még az idén elérhetsz! 


5* Légy kreatív


Mit jelent kreatívnak lenni? Azt, ahogyan belemerülsz egy könyvbe, egy képbe, egy mesefilmbe vagy animációba, minden amit a képzelőerőd megtud valósítani. Itt a lehetőség, hogy tedd látványossá céljaidat még az év hátralévő részében, használd a kreatívitásod és deríts fényt a belső erőforrásaidra. A kreatívitás által, egy ötletből csodát tudsz varázsolni. Gondolj csak a legfontosabb célodra, hadd szabadon gondolataidat és váltsd mesterművé! Keresd meg azt - a színt, eszközt, szimbólumot, helyzetet, állapotot, hangokat, ízeket - ami kreatívvá tesz és használd ki! 

6* Hajtsd végre!


A kulcs a TE kezedben van. A döntés a Tiéd, hogy végrehajtod, ami a listádon szerepel és teszel érte. A kreatívitás vagy képzelőerő, a tett vagy végrahajtás harmonikus együttléte a cél megvalósításában. Röviden, annyi mint, a kreatívitás plusz cselekvés, egyenlő a céllal. Amit már belül, a gondolataidba megteremtettél a belső látás által, kivül szinezd újra! Nem kell mást tenned, csak is amit már a képzeletedben láttál, építsd a valóságba, egy apró kivétellel, hogy eszközöket viszel bele.

7*Relaxálj és ünnepelj!!!


Miútán mindent megtettél, ami Tőled telhető a céljaiddal kapcsolatban és azok megvalósításaival, nem marad más hátra, minthogy helyezd kényelembe magad és élvezd a kikapcsolódást. Szerezz örömöt önmagadnak és engedd meg magadnak, hogy a kemény erőfeszítés után megpihenj. Légy bőkezű és jószívű önmagadhoz. Ünnepeld a pillanatokat az életedből, ünnepelj mindent, ami szép és örömöt okoz, ünnepeld meg, amit létrehozol, végül, de nem utolsó sorban ünnepeld meg Önmagad! Zárd az évet a legszebb pillanatokkal és az elért eredményeiddel, ami a legkiválóbb ajándék, amit önmagadnak adhatsz.
 


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése