14 március 2017

ÖNMEGVALÓSÍTÁS



Az önmegvalósítás ott kezdődik, hogy ismered Önmagad és tudod, hogy mit akarsz elérni illetve kivé szeretnél válni. Csak azzá válhatsz, akivé Te eltudod képzelni Önmagad. Ami a gondolataidban már megvalósult, azt kifelé is megtudod teremteni. Ahhoz, hogy ismerd Önmagad, lentről kell kezdened, amíg a legmagsabb pontra érsz. Mielőtt odaérj, meg kell tenned azokat a lépéseket, amelyek ehhez szükségesek.  


Ha elhatároztad, hogy nyomot akarsz hagyni magad mögött és elérni, mindazt, ami benned van, lépned kell és tenned kell önmagadért, az egészségedért, a szépségedért, a jólétedért, a szeretetért, a boldogságért, az életedért. Senki nem fogja megtenni ezeket a lépéseket helyetted, felelős vagy önmagadért. Tegyél rendet a szükségleteid között, a fiziológiai, majd a szellemi és végül a lelki világodban. Vedd sorban őket és alaposan figyelj önmagadba. Követsd Önmagad, a vágyaidat, a céljaidat és a legszebb álmaidat!

Ha már ismered az adottságaidat, a szokásaidat, hogy mi az, amit szeretsz és mi az, amit nem, ne térj le az utról, menj tovább, aknázz ki mindent, ami benned van. Oszd be megfelelően az idődet, inspirálódj, tarts be mindent, amit előírtál önmagadnak és haladj azon az uton, a fejlődésed utján. Légy figyelmes, azokkal a dolgokkal az életedben, amelyekből többet kihoznál, amiben többet akarsz elérni és légy óvatos azokkal a dolgokkal, amellyeket kerülni szeretnéd. Találd meg és tárd fel a benned rejlő lehetőségeket! Használj fel minden eszközt, ami által megvalósíthatod mindazt, amit szeretnél. Az egyetlen, legszebb és legjobb eszköz pedig, Te vagy! Önmagad! Azzal foglalkozz ami használ és ami használható. Légy kreatív! Minden, ami utadba kerül, ragadd meg vagy kerüld el. Tudd pontosan, hogy hová tartol és hallgass a belső hangodra, ami kisér utadon. Tipp: írd össze és tartsd meg azokat a dolgokat, amiket megteszel és előbbre visznek a szakmai illetve a magánéletedbe és írd össze és távolítsd el azokat a dolgokat, amiket megteszel, de hátrányosak az Önmegvalósítás utján. 


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése