16 március 2017

ÖNISMERET



Bár sokan azt gondolják, hogy ismerik önmagukat, mégis olyan helyzetekbe kerülnek vagy olyan emberek közzé, ami semmi közze a saját világukhoz és a céljaival sincs semmiféle összefüggésbe. Ilyenkor kell megállni és irányt váltani. Ha azon az uton haladsz, ahol nem érzed jól magad, illetve ahol már nem rólad szól az út, hanem másról vagy másokról, mielőbb változtatni kell. Sokan hagyják magukat sodródni az árral, van, hogy az beváll és elvezet valahová, de van, hogy elvezet önmagadtól. 


Fontos felismerni azt a tényt önmagadban, hogy egyedi vagy, senki nincs, nem volt és nem is lesz olyan, mint Te. Ennek érdekében, mire jó, ha másokkal kezded összehasonlítani Önmagad, hogy Te is olyan szeretnél lenni mint XY, amikor lehetsz Önmagad. De előbb önmagadra kell találj, ehhez pedig önmagaddal kell foglalkozz. Lehet és ajánlatos másoktól tanulni, inspirálódni, hogy jobban megismerd Önmagad, ám nem kell ugyanazt tedd, amit más tesz. Mindent, amit csinálsz, azt mindig a saját stílusodban tedd! Egy pillanatra se tarts attól, hogy talán nem fogadják el azt, aki vagy és amilyen vagy. Te tudd pontosan, hogy ki vagy, mit akarsz és hová szeretnél elérni. Bizzál önmagadban, értékeld és fogadd el Önmagad. Ahhoz, hogy más tiszteljen, elfogadjon, értékeljen és szeressen, előbb Te kell megtedd önmagaddal szemben. Legyen véleményed önmagadról és legyenek érzelmeid önmagaddal szemben. Ne más véleményére addj, hanem a sajátodra! Az önmagadról alkotott kép, a saját véleményeid összesége. Önbizalmad növelése, az önismereted fejlődésén múlik. Az önbecsületed pedig, az önelfogadás alapja.


Csodálatos élmény, amikor önmagadra találsz és megvilágosodsz arról hogy ki vagy és mi a dolgod. Onnantól kezdve szabad vagy és érzed, hogy független vagy. Amikor megtörténik ez a pillanat, lepereg sok emlék előtted, ahol tudatosul benned, hogy ki vagy és felismered a saját identitásodat. A legszebb pillanat az életben, amikor azonosúlsz önmagaddal. Tipp: találd meg a saját helyed a világban, mert azt, csak Te töltheted be!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése