28 március 2017

BELSŐ BÉKE



Az ember folyamatosan keresi Önmagát, van, aki kitart és önmagára talál, van aki pedig türelmetlen és feladja, megbékélve a külső körülményekkel, nem pedig a belső békével azonosúlva. Az élet és az önmagunkkal szembeni küzdelem nem egyszerű, de ez adja mindennek az értelmét. Ami nagyon fontos, hogy nem másban illetve nem máshol kell keresni a megbékélést, hanem önmagadban. Amikor mindent elfogadsz, ami már volt, ami megtörtént, ami már nem változhat, akkor békére találsz. Az egyetlen dolog, amin változtathatsz, az a hozzáállásod. Vannak dolgok az életben, amiket el kell fogadni úgy ahogy vannak és akkor fog beindúlni a belső harmónia helyreállása illetve attól a pillanattól kezdődik a gyógyúlás. 


A belső béke megtalálása fontos feladat mindenki számára és a legelejétől kell kezdeni. A legtöbb ember, azzal van lefoglalva, hogy a külső világban mi történik és háttérbe szorúl a belső világ, az az Önmagad hogyan léte. A külső béke ugyanolyan fontos, akárcsak a belső, hiszen ha önmagaddal nem tudsz békét kötni és mindennel, ami volt, hogyan fogsz megküzdeni azzal, ami lesz valamint, azzal, amivel éppen szembsülsz. Fontos békét kötni azokkal az emberekkel, akikkel kapcsolatban állsz vagy álltál.  Ha már el tudod ezeket engedni, nem gyötröd magad velük, nincs szégyen érzet, nincs fájdalom, megszünik a feszültség, a nyomás, amit mindez okozott. Ilyenkor tapasztalod meg a belső békét, amikor már nincs semmi szükség arra, hogy urald az érzéseidet, mert el engedted azokat. 


Ahhoz, hogy tudj valamin keresztül lépni, hogy valamit tudj el engedni, meg kell éld azt az intenzív érzést, ami ezzel jár. Nem jó visszatartani, visszafolytani. A külső helyzetek, folyamatok, megnyílvánulások, mind mind belülről érkeznek, hangot adnak, mindannak, amin változtatni kell vagy amit helyre kell állítani. Fejezd ki azt, amit érzel, majd pedig hagyd, hogy járjon át a béke. A belső béke megtapasztalásába az is beletartozik, hogy minden ami adott, meg kell becsülni és minden, amire nincs több szükséged el kell engedni. A belső béke megnyílvánulása egyénre szabott. Találd meg a számodra megfelelő eszközt, ami által megtapasztalhatod a belső béke hatását. Ezt lehet, meditációval, jógával, relaxációs programmal, akár zenével is, az ami arra a szintre emel, ahol önmagadra találsz és arra, ami benned van. A belső béke alapja, hogy megértsd, hogy TE egy értékes és egyedi teremtmény vagy a világban. Teremtsd meg önmagadnak a külső és belső békét és hozd összhangba azokat. Tipp: találj egy csendes helyet, ahol önmagadra összpontosíthatsz, ahol senki nem zavarhat meg, gondolkodj és nézz önmagadba, majd cselekedj és fejezd ki az ezzel kapcsolatos érzéseidet. Minél sűrűbben gyakorlod, annál gyorsabban eléred azt!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése