30 március 2017

SIKERES SZERETNÉL LENNI?



Nem mindegy, hogy miben szeretnél sikeres lenni, illetve, hogy mennyi erőfeszítésre lennél hajlandó a sikerért. Mindenki arra törekszik, hogy sikeres legyen valamint, hogy sikereket érjen el, de ezek feláldozásokkal jár és rengeteg munkával. Ha képes vagy minél több energiát és időt belefektetni mindabba, amit szeretsz, amit élvezettel teszel, akkor előbb vagy utóbb meglesz annak a gyümölcse. Minden a maga idejében történik. Semmit sem lehet megsürgetni, bár olykor szeretnénk. Hogy valamit elérj, nemcsak, hogy utánna kell nyúlj, hanem ki kell várd, hogy a tiéd lehessen. Úgy mint egy fa, nem akkor termeszti gyümölcsét, amikor akarja, hanem amikor eljön az ideje, a gyümölcsöt pedig nem akkor szedheted le a fáról, amikor szeretnéd, hanem amikor már eljött annak az ideje. A siker küzdelemmel jár. Ha hajlandó vagy annyit belefektetni, mint amennyit vársz cserébe, akkor már a sajátodnak tudhatod. 

28 március 2017

BELSŐ BÉKE



Az ember folyamatosan keresi Önmagát, van, aki kitart és önmagára talál, van aki pedig türelmetlen és feladja, megbékélve a külső körülményekkel, nem pedig a belső békével azonosúlva. Az élet és az önmagunkkal szembeni küzdelem nem egyszerű, de ez adja mindennek az értelmét. Ami nagyon fontos, hogy nem másban illetve nem máshol kell keresni a megbékélést, hanem önmagadban. Amikor mindent elfogadsz, ami már volt, ami megtörtént, ami már nem változhat, akkor békére találsz. Az egyetlen dolog, amin változtathatsz, az a hozzáállásod. Vannak dolgok az életben, amiket el kell fogadni úgy ahogy vannak és akkor fog beindúlni a belső harmónia helyreállása illetve attól a pillanattól kezdődik a gyógyúlás. 

23 március 2017

FÉLELEM



Az élet bármely pontján felléphetnek a félelmek. Az újtól, a változástól, a döntések esetében megjelenhetnek a félelmek. Az idegentől, az ismeretlentől való félelmek ugyanúgy megjelenhetnek a mindennapi életben, akár tudatos vagy, akár nem ezzel kapcsolatban. Sok ember életében annyira intenziven ott van a félelem, hogy lépni, változni nem mer, mert mi van akkor, ha rosszabb helyzetbe kerül, mint amiben van?! Az egyik variáns az, hogy soha nem fogja megtudni mi vár az illetőre, ha nem próbálja meg. Az egészséges félelem az élet velejárója, abban az esetben, ha megvédeni próbálod Önmagad vagy másokat. A berögzült félelem pedig, leblokkolja az embert attól, hogy szabadon élje életét. 

21 március 2017

ÖNBIZALOM



Az önbizalom az élet során sokszor ingadozik, addig, amíg a tulajdona el nem nyeri a teljes önismeretét. A hová tartozás, az identitás, a természetes változás lényeges szerepet tölt be annak életében aki, önmagát keresi. Ha ismered Önmagad, tudod, hogy mit szeretsz, mik a vágyaid, a céljaid, az ízléseid és azt, hogy ki vagy, mennyit érsz illetve, hogy mire vagy képes, ha mindent tudsz önmagadról és őszinte vagy önmagaddal szemben, akkor teljes mértékben megbizol saját magadban. Ha hiányzik ez az ismeret Önmagad iránt valamint mások iránt, idegen emberek, helyzetek esetében, a bizalmad, Önmagad illetve mások felé megkérdőjeleződik. Ha tudomásul veszed, azokat az embereket akiket ismersz – családtagok, barátok – megbízol bennük, mert tudod, hogy kik és ismered mivoltukat.  

16 március 2017

ÖNISMERET



Bár sokan azt gondolják, hogy ismerik önmagukat, mégis olyan helyzetekbe kerülnek vagy olyan emberek közzé, ami semmi közze a saját világukhoz és a céljaival sincs semmiféle összefüggésbe. Ilyenkor kell megállni és irányt váltani. Ha azon az uton haladsz, ahol nem érzed jól magad, illetve ahol már nem rólad szól az út, hanem másról vagy másokról, mielőbb változtatni kell. Sokan hagyják magukat sodródni az árral, van, hogy az beváll és elvezet valahová, de van, hogy elvezet önmagadtól. 

14 március 2017

ÖNMEGVALÓSÍTÁS



Az önmegvalósítás ott kezdődik, hogy ismered Önmagad és tudod, hogy mit akarsz elérni illetve kivé szeretnél válni. Csak azzá válhatsz, akivé Te eltudod képzelni Önmagad. Ami a gondolataidban már megvalósult, azt kifelé is megtudod teremteni. Ahhoz, hogy ismerd Önmagad, lentről kell kezdened, amíg a legmagsabb pontra érsz. Mielőtt odaérj, meg kell tenned azokat a lépéseket, amelyek ehhez szükségesek.  

09 március 2017

DÖNTÉS



Az életet Te irányítod, nem pedig az élet téged. Minden, ami egykor megtörtént veled, vagy ahol most tartasz, illetve ami lesz, az mind a Te kezedben van. Bármennyire is hihetetlennek tünik, ez a valóság. Minden döntés a létezés alapvető kulcsa. Semmi sem a véletlen műve, illetve semmi nem történik hiába. A döntéseid által, vagy ahol vagy és a döntéseid fogják meghatározni, hogy leszel ahol leszel a jövőben. Minden egyes döntés meghatározza az életet. 

07 március 2017

BOLDOGSÁG



A boldogság mindenki életében a legfontosabb. Boldogsághoz vezet mindaz, amire vágysz az életben. Minden tetted, minden célod elérése és megvalósítása közelebb visz a boldogság megéléséhez. Az, hogy számodra mi a boldogság, csak Te mérheted fel, hogy miből áll, milyen összetevőket tartalmaz. Önmagad megismerése, a boldogság felfedezéséhez vezet! A boldogság olyan mentális állapotot vált ki belőled, amely által egésznek érzed Önmagad. Kiegyensúlyozottság érzését nyújtja és tested-lelked harmóniában van. Amikor minden vágyad teljesül és nem hiányzik semmi életedből, a boldogság érzetét éled át.

02 március 2017

MI A TE TÖRTÉNETED?



Az itt léted, azt bizonyítja, hogy neked is van egy történeted, ahogy mindenki másnak. Nem vagy egyedül ebben. A Te történeted is ugyanolyan fontos, mint bárki másé. Te vagy az a gyöngyszem, ami kiegészití a láncsort. Külsőleg sok minden egyformának vagy hasonlónak tünhet, de belsőleg eltér minden más létezőtől. Mindennek és mindenkinek más és más a funkciója, ha látszatra nem is tűnik annak. Ez által mindenki története, más és más rejtélyeket, érzelmi szálakat hord magában.