08 február 2018

JÖVŐKÉP



Minden vágyad, hogy a jövőre törekedj és csak arra fókuszálj, az álmodra és a céljaidra fektesd figyelmed és minden időd, ám olykor azon találod magad, hogy elakadsz és a múltbeli dolgokba ütközöl. 


Eleged van abból, hogy folyamatosan a múlt kísértet és nem engedi, hogy haladj a jövő felé. Nem ismersz jelent, mert nem vagy ott csak a múltban élsz, nagyon el szeretnéd engedni azt, de nem tudod hogyan. Bár sok mindent megpróbáltál, mégis még mindig ugyanott tartol, ahol elkezdted. Csak arra törekszel hogy jobbá tedd életed és a karriered, a munkád sikerére öszpontosíthass, de a múlt vissza-vissza tér életedbe. Önmagában már egy jó lépés, ha mindezt felismerted, vannak, akik folyamatosan ugyanazt az ördögi kört járják újra meg újra és nem értik, hogy miért nem sikerül semmi, ahogyan szeretnék, vagy miért nem jutnak egy lépéssel előrébb. 

Ebbe mindannyian beleesünk, ez az élet velejárója, bár másképp szeretnénk. Ám nem mindegy, hogy milyen gondolatok vagy érzelmek „kergetnek” folyamatosan a múltból. Olykor megjelennek borzalmas vagy kellemetlen emlékek a múltból, nyílván, hogy emlékeztessenek valamire illetve, hogy megfékezzenek valamilyen lépéssel kapcsolatban. Semmi sem a véletlen műve, a múlt sem jelenik meg randomszerűen. Tekints rá úgy, mint egy jelre, ami valamit üzenni szeretne, lehet egy döntéssel kapcsolatban, lehet, hogy változnod kell abban vagy azzal kapcsolatban, ami folyamatosan nem hagy nyugton. 

Sokan azt mondják, hogy a múltan nem változtathatunk, ez nem így van. Mindent meglehet változtatni a gondolat és az érzelmek erejével. A hit a kulcs. Természetesen, ami már önmagában megtörtént, az esemény vagy helyzet, ezen már nem változtathatunk, de maga az emléken és azon érzelmeire tudunk hatni és valóban ez az egyetlen, ami meghatározza a fontosságúkat. Gondolj csak bele! Mindenkinek megvan adva a lehetőség, hogy a szabadakarata szerint dönthessen, legyen az bármivel kapcsolatos. Ne arra gondolj, hogy ki mit okozott a múltban, vagy min mentél keresztül, hanem, hogy hogyan állsz hozzá a jelenben és hogyan viszed azt tovább, a jövőben. 

Ahogy a múltat már létrehoztad, a részese vagy, úgy a jövőt is Te határozod meg, ahogyan gondolkodsz, cselekszel és viszonyulsz mindenhez. A hozzáállás fontosabb, mint gondolnád. Ha, ismered Önmagad, pontosan tudod, hogyan szoktál viszonyulni a dolgokhoz a mindennapi életben illetve a tapasztalataid során megtanultad mit, mikor és hogyan tegyél, akkor már kifejlesztettél egy „sablont”, amit csakugyan használsz. De ez nem maradandó, nem is kell, hogy az legyen, még hozzá teszem, nem szabad, hogy az maradjon, folyamatosan változtass. Tanulni és változni oly annyira érdemes, mint levegőt venni. 

A jövőd megépítése, annyi, mint idő, energia és küzdelem. A jövő megépítése, egy felelőség. Hogyan hozzál létre valamit, ha nem fektetel bele időt, illetve hogyan állj neki, ha nincs energiád hozzá, valamint miért is tennéd, ha nem vagy hajlandó küzdeni érte? Ez nemcsak célokra, álmokra, karrier építésre érvényes, hanem egy párkapcsolat esetében, családtagokkal való jó viszonyod elérésében is, bármivel kapcsolatban, ami fontos számodra. Tudatosítsd a lelked a cselekvésre! Cselekedj tudatosan, légy a jelenben és dolgozd fel a múltat, mert Te vagy az egyetlen, aki ezt megteheti, senki más nem teheti meg helyetted. A jövőt a jelen által építed. Ugyanakkor, ha már tudod ki és milyen illetve hol szeretnél lenni a jövőben, már elkezdheted belefektetni a jelenben. A jelen egy utazás a jövő felé, nem mindegy, hogy mit viszel végbe a jelenben, hiszen az fogja meghatározni a jövődet.

Mindent meglehet változtatni a gondolat és az érzelmek erejével.
Semmi sem a véletlen műve, a múlt sem jelenik meg randomszerűen.
A hozzáállás fontosabb, mint gondolnád.
A jövő megépítése, egy felelőség.
A jövőt a jelen által építed.
Tudatosítsd a lelked a cselekvésre!

TIPP: Az utazásod ELKEZDŐDIK, amikor eldöntöd, hogy hová szeretnél menni és milyen hosszú ideíg szeretnél utazni...
TIP: Your journey BEGINS when you decide where you would like to go and how long would you like to travel...
CONSEJO: Su viaje COMIENZA cuando decide a dónde le gustaría ir y cuánto tiempo le gustaría viajar...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése