11 április 2017

AZ ÉLET ISKOLÁJA



Elgondolkodtál már azon, hogy mennyire fontosak a tapasztalatok az életben? Ez adja a valódi tanulást, a valódi önmegismerés alapjait. A tapasztalatok nemcsak utat mútatnak Önmagad felé, hanem minden téren tanitani próbálnak, úgy mint egy mester a tanítványát. Önmagad felé, a tapasztalatokon keresztül vezet az út. Az, ami benned rejlik legjobban úgy ismered fel, ha megtapasztalod. Különbséget csak akkor ismerhetsz fel két vagy több dolog között, ha ismered azokat. Bármi megismerése pedig az a tudás, amit már megtapasztaltál. Csak akkor határozhatsz meg valamit, ha jól ismered azt. 


A tapasztalatok, leckék. Nem minden, amit megtapasztalunk szép és derűs. Amikor nehézségbe, kellemetlenségbe ütközöl, jússon eszedbe, hogy az múlandó. Minden ami egyszer jön, az menni is fog. Az idő mindent meggyógyít és mindent képes megváltoztatni, úgy embert, más élőlényeket és az egész világot. De, neked is tenned kell érte. A leckék pedig arra szolgálnak, hogy tanúlhass belőlük, hiszen ez, az élet iskolája. A történelem addig ismétli önmagát amíg meg nem tanuljuk a leckénket. Olykor újra és újra ugyanazokat az útakat járod és nem tudod, hogy miért, mivel pont azt szeretnéd elkerülni. Egyik legmegfelelőbb kiút: a változás. Az önmagunk megváltoztatása, gondolataink, cselekedeteink és a hozzáállás “felújítása” a kulcs. Mivel úgy, ahogy a testünkre vigyáznunk kell, úgyanúgy illetve mégjobban érdemes odafigyelni a szellemi és lelki folyamatokra. Ha valami nem müködik az életedben, változtasd meg, legyen az egy étrend, egy szokás, egy cél vagy bármi, amit képes vagy megváltoztatni. Mindig, mindenből van kiút, mivel semmi nem adatik megoldás nélkül. Csak úgy kaphatsz egy küldetést, ha már rendelkezel a megfelelő eszközökkel annak véghezviteléhez. 

A múltbeli tapasztalatok, úgy kellemes, mint a kevésbé kellemesekből hozd ki a legjobbat. Nem véletlenszerűen ütközöl bizonyos tapasztalatokba, hanem azért, mert a növekedésedet szolgálják. Mindennek értelme van, csak észre kell venned azokat. Használd a belső látásod. Meríts a tapasztalatokból, amik elvezetnek önmagadhoz, ami által az igazságra és a tudásra találsz. Minden, ami nem megfelelő számodra, változtass rajta és addig alakítsd, amíg eléri azt a formát, ami veled kompatibilis. Ha több szeretetre vágysz, adj több szeretetet, ha több boldogságra vágysz, tegyél másokat boldoggá, ha több bőségre vágysz, adjál többet, segíts másokon. Mindent, amit megszeretnél változtani, TE is hozzá kell járúlj. Tipp: merits a tapasztalataidból, mert a legjobb leckék tanulhatóak általa.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése