18 február 2020

Pénzügyi szabadság



Sok embert foglaltoztatja e témakör és ugyanakkor sokan küzdenek ennek elérésében, bár nem megy olyan könnyen, mégis néhánynak sikerül elérni, hogy hogyan teszik, ez a nagy kérdés. Próbáljuk együtt megfejteni titkát.


10 február 2020

Hány évesnek érzed Önmagad?



Egy egyszerű kérdés, mégis sok embernek nehéz megválaszolni. Mindenki (általában a többség), tudja a saját korát, mikor született, hány éves. Ám, elgondolkodtál már azon, hogy ha nem tudnád mennyi idős vagy, mennyit adnál önmagadnak? Úgye-úgye egy kis fejtöréssel jár vagy olykor szembesüléssel, hiszen rájössz, hogy milyen gondosan vigyázol a testedre, mentális állapotodra, a lelki folyamataidra (ha fiatalabbnak látod önmagad) vagy ellenkezőleg megcsap egy AHA pillanat, (mivel idősebbenk látod önmagad) ahol is szomorúan, kétségbeesetten nézel magad elé, hogy mennyire elhanyagoltad a legfontosabb személyt az életedből, Önmagad. 

03 február 2020

Hogyan gazdálkodj?




Rengeteget vagy túl sokat költekezel, akár fölöslegesen, akár hasznosan. Ez, folyamatosan azt az érzést váltja ki belőled, hogy ez nem jó, változtatni kell, de akárhányszor “megpróbálnád”, nem jár sikerrel. Amikor, odakerülsz, hogy leellenőrízd a számlád vagy a kis perselyed, ahol megtakarítani vágysz, rosszul vagy még a gondolatától is, hogy mi vár Rád, hiszen pontosan tudod, hogy a megtakarítás nem az erősséged.