21 január 2019

ÚJ ÉV, ÚJ ÚTAK, ÚJ SIKEREK



Ha már sikerült elköszönnöd az elmúlt évtől, itt az ideje, hogy nekiláss az új esztendő feladataihoz. Az új elérkezett és új sikerekre, célokra, küzdelmekre ösztönözz, hogy minnél többett hozz ki önmagadból. Többre vagy képes! Hadd, hogy az egész lényed ráhangolódjon az új esztendőre és ismerkedj a 2019-es évvel, mely még “fresh”, “idegen” és rejtelmes.

Ne nézz hátra csak előre!




Legyen ez az az év, amire mindig is vágytál. Tedd olyanná, mint egyik évedet sem tetted ez idáíg! Tedd az igazivvá! Határozd és kötelezd el magad, hogy ez az év csakis rólad szól és a céljaidról, álmaidról, vágyaidról és hozd ki önmagadból a maximalisat!

Válts eredményekre!





A negatívat tedd pozitivvá, az elméletet, tedd gyakorlattá és önmagad produktivvá! Az idő, rólad szól, azonosulj az időddel, ne másra fordítsd, hanem önmagadra és arra, ami NEKED fontos. Ne engedd, hogy minden, ami benned van az idő határozza meg, hogy majd egyszer megvalósul, hanem Te határozd meg a megvalósulás idejét. Nem holnap, később vagy majd, hanem Most! Ha most nem kezded el vagy látsz neki, soha nem fogsz. A most, a jelenben van, ha mindig a holnapra vagy a jövőre várunk, soha nem a jelenben élünk.


Légy különbség és tégy különlegességet 2019-ben, úgy ahogyan azelőt még sohasem. Légy tudatos, hogy MIT és MIÉRT teszel nap mint nap, mire fordítod az időd és az energiád. A későbbiekben ezek fogják meghatározni, hogy merre tartol, a fejlődésed, hogyan halad és hogy jobb vagy, mint a tegnap voltál. Jobbá válni, annyi, mint, a személyes fejlődésed, a potenciálod, készséged vagy tehetséged “megnövelése”, kifinomítása. A stagnálás valamint egyhelyben állás, az előbbinek az ellentéte, mely egy ördögi kört hoz létre, amikor is ugyanazt teszed, nem változtatol, nem “erölteted” meg magad, hogy valamit másképp csinálj, hanem ugyanazt a “szabályt” követed, ugyanazt a “stratégiát” és ugyanúgy cselekszel, mint mindig. Amíg újat nem viszel be a lépéseidbe vagy a  tevékenységeidbe, addig újat ne is várj cserébe.

Új válaszokhoz, új kérdésekre van szükség.




Kezdjél mától úgy élni, ahogy mindig is vágytál. Haladj apró lépésekben, ne gondold azt, hogy egyik napról a másikra minden megadatik, nem is kell semmit tenned, csak ülj és várj. Akkor eljött az ideje ráébredni, hogy minden a Te kezedben van, hogy megváltoztasd a jövőd. Hibáidből pedig tanulj, ahogyan a hires szociálpszichológus, Carol S. Dweck is hangsúlyozza: “Minden hiba újabb lehetőség a tanulásra”.

Tanulj a tegnapból és sikeres holnapod lesz!



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése