06 június 2017

MIT? MIÉRT? KIÉRT?



Olykor úgy érzed, hogy elvesztlődtél az úton vagy nem találod helyed, nem tudod merre és hogyan illetve mit, miért és ami a legfontosabb kiért teszed, amit teszel. Ne ess kétségbe, állj meg, vegyél nagy levegőt, csúkd be szemeidet és állítsd meg a benned lévő időt. A legjobban, akkor tudsz figyelni önmagadra, a gondolataidra, valamint minden érzésre, ami benned van, ha minden külső dolgot kizársz, az idő múlását is beleszámítva. Az idő fontos, de nem a legfontosabb. A lényeg, nem abban rejlik, hogy rövid idő alatt valósítsd meg Önmagad, hanem épp az ellenkezője. Jó munkához, idő kell! 


Tegyél új útakat Önmagad elé, járj új útakon és élvezd az újat. A jó és a szép dolgok, mindig lassan-lassan fognak érkezni, lépésről-lépésre. Légy türelmes. Ha még nem fedezted fel önmagadban, hogy mi az az ajándék, amivel meg lettél áldva, akkor folyamatosan dolgozz önmagadon, mi az, amit szeretsz, mi az, amit nem, ezek pedig nem külső, hanem belső tulajdonságok, képességek legyenek. Ahhoz, hogy másokat megismerj, önmagadat kell megismerd. Figyeld Önmagad! Követsd minden lépésed. A puzzle csak akkor lesz tökéletes ha a tulajdona elejétől végig csinálja és egy darabot sem hagy ki illetve nem áll meg, amíg véghez nem viszi és nem válik az teljessé! Ez a cél, ez az álom, ez a küzdelem és a kitartás, ez az önbeteljesülés, ami boldogsághoz vezet, egy az egyben öröm, hála és ami a legfontosabb, ez a szeretet! A világ akár csak egy nagy puzzle, csak akkor lesz teljes, ha TE is ott vagy és betöltöd azt. 

Amikor már pontosan tudod mit teszel, vagy mit szeretnél tenni, ne feledd feltenni önmagadban a kérdést, hogy miért valamint kiért teszed. Az igazi célnak vagy álomnak, életfolytig tartania kell. Ami elkisér életed végéíg az a valami, ami kiegészit és több vagy általa. Bármit, amit csinálsz, teszel vagy cselekszel, tudd pontosan, hogy miért. Ne az eredményre gondolj, hanem az értelmére. Mit akarsz elérni az által, amit csinálsz, amin dolgozol? És kiért teszed? Ki az vagy kik azok, akikkel megszeretnéd osztani az ajándékod? A család, a barátok, a világ, vagy csak önmagaddal? Mit akarsz elérni mindazzal, amit már elkezdtél építeni? Figyelj a válaszaidra. Légy kiváncsi mindenre, ami körülvesz. Fedezd fel a világ rejtelmeit és a saját világod rejtelmét! 


Tipp: A mit, miért és kiért kérdésre a válasz, egy értelmet kell adjon!

02 június 2017

KEZD ÁLMODOZÁSSAL…



Álmaid, céljaid és vágyaid összessége az álmodozással kezdődik. Álmodozz, hogy teremthess és valósítsd meg, amin álmodozol. Ha már megvan, álmodozz tovább. Az álmodozás, teremt! Mindent, amit elképzelsz, megteremted. Mindent, amit gondolatban látsz, hallasz és érzel, azt megteremted. Az álmodozás soha nem ér végett. Mind újjabb és újjabb dolgokat hozol létre és teremtel meg ez által. Használnod kell mindazt, ami benned van.