09 január 2017

TEREMTSD MEG A VALÓSÁGOD!



           Mindent, amit el tudsz képzelni, az a TE valóságod. Legyen szó bármiről, célok, álmok, vágyak, testi vagy lelki illetve szellemi egészségről. Mindez, az élet része, a mindennapi élet része. Ezen alapszik az életmód is, ami meghatározza az életet és annak értelmét. Válassz magadnak egy olyan életstílust, amely rólad szól, ami meghatározz téged, amelyben Önmagad lehetsz és nem kell másoknak megfelelned. 

           Az életstílus vagy életmód, mindenki számára változó lehet, hiszen ahány ember, annyi szokás. Nem folytathatja mindenki ugyanazt az életmódot, mint egy másik személy. Ember válogatja, hogy milyen életvitel illik hozzá és melyik az, amiben jól érzi magát, kiegyensúlyozottan él, harmóniában van önmagával és a világgal. Az folytat egészséges életstílust, aki folyamatos fejlődésben van, változtat a stílusán, tesz hozzá illetve elvesz belőle, állandó mozgásban van. Nem szabad megrekedni, vagy csak egyféle módszert használi. Az életmód fejlődése felemelkedésekkel illetve csúszásokkal jár, mindaddig, amíg formát ölt. Az életstílus, nem feltétlenül egy lista, amit mindenképp véghez kell vinni nap mint nap, ellenben valamiről lemaradunk vagy kimaradunk. Ez nem így működik. Ez nem egy maraton, nem egy verseny. Hanem egy küzdelem Önmagaddal szemben, ami által jobb, erősebb, tudatosabb és egészségesebb leszel, ha követed a SAJÁT utasításaidat, valamint a belső megérzésedet. Mindez, kellemesen kell végbe menjen, úgy júthatsz el egyik pontról a másikra, ha az játékszerűen halad, ugyanakkor szigorúan, de nem görcsösen. Nem minden esetben a célba való jútás add örömöt, hanem az oda elvezető út.


       Mi az, ami fontos számodra az életben, mi az, ami nélkül esetleg nem tudnád elképzelni mindennapjaidat? Mindenkinek van egyfajta örömforrás az életében, ezt hamar fel kell ismerni és ki is kell használni. Úgy, ahogy minden pillanatot ki kell használni az életben, ugyanúgy egy adottság felismerése következtében, azzal élni kell és használni. Lehet az egy tulajdonságod akár, egy szenvedélyed, ha valami felkelti az érdeklődésedet, bármi, ami örömöt okoz és hozzájárúl a jóléthez. Fókuszálj a szokásokra, a mindennapi rutinokra és figyeld meg, mi az, ami változást kiván. Milyen lépések szükségesek ahhoz, hogy harmóniában élj és jól érezd magad? Teremtsd meg azt, amire szükséged van, tevékenykedj és változtass, ha kell. Nincs vesztenivaló. Fogadd örömmel az új dolgokat az életedben. Minden, ami adatik, használd ki! Az életstílusod közzé tartozik, az egészség fenntartása, karbantartása, a jólét fejlesztése, a boldogság, a család, a karrier, a barátok és a saját magaddal töltött szabadidő, ami a legfontosabb, azok a dolgok, amelyek az énképedet, személyiségedet tükrözi, valamint, ami rólad szól és ami hozzád tartozik. Mindez az életben fontos, szükséges és valahány egyén számára ezek azok az értékek, amelyek nemcsak az életstílust, de az életüket és annak értelmét határozzák meg. Tipp: válasszál ki három szokást, amin változtatnál.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése