27 május 2019

Büszkén viseled Önmagad?


A mindennapi élet egyre nyomasztóbbá válik, a sok „zaj” közbelép és mindent megváltoztat. Kivül-belül változunk a külső hatásoknak köszönhetően, ami belül bontakozik ki és személyiségünket formálja. Aki, a tegnap voltál, soha nem leszel már ugyanaz, akivé holnap válsz már többé nem leszel, mint tegnap voltál, bárki bármit mondjon a változás elkerülhetetlen.


Bármi is megváltoztat, bárki is próbál közbelépni a céljaid, álmaid, vágyaid közzé, hogy azokat el ne érd, állj fel és viseld büszkén önmagad, a negatív hatásokat hadd, hogy lepörögjenek rólad, helyében nyítsd ki szárnyaidat, hadd kibontakozni azokat, minden múlandó, csak egy maradandó, a valódi Éned. Légy büszke arra, akivé váltál! Semmi nem árthat, senki nem bánthat, csak ha azt hagyod. Légy minden pillanattal erősebb, mint voltál, légy minden alkalommal büszkébb, mint voltál, légy minden egyes nappal több, mint voltál. Bármennyi zsákutcába kerülsz, valahány gödörbe esel, néhány lépéssel meghátráltatsz, ne törd le magad, mindig van egy kiút, ha nem adod fel. 

A mindennapi élet tapasztalatai, eseményei, érzelmi kiborulásai által válunk és váltunk azzá, akik ma vagyunk. Nem a külső hozta meg a döntést, hogy merre néz és merre lépj, hanem Te döntöttél úgy és ez által a külső csak megerősítette azt, aki vagy, erős, bátor, büszke, aki bármilyen próbát kiáll az életben. 


Ha közelebről megfigyeled, hogy minden fájdalom, vagy amikor mély érzelmek érnek, bárki is okozza azt, ha valaki összetörte szíved, megvádolt, megbántott, megsértett, dühös vagy és teli haraggal, szomorúsággal és csalódással, még mindez ellenére sem veheti el senki és semmi tőled azt, hogy újra felállj, összeszedd önmagad és büszkén kiálld ezt a próbád is. Bármennyire is azt gondolod, hogy igen ezt könnyen lehet csak mondogatni, de nehéz ezt meg is valósítani, mivel lehetetlen nem létezik, ez által könnyű szembenézni azzal a kijelentéssel, hogy minden lehetséges és minden valósággá válhat, mindent átléphesz, leküzdhetsz és megvívhatsz, mindez csak egyetlen egy apró, kicsi, ártatlan, de bátor döntésen múlik és azzal veszi kezdetét az új, a jobb, az erősebb és az a „többlet”, akik leszünk annak a személynek, annak az eseménynek, annak a tapasztalatnak köszönhetően, aminek részben csak hálásak lehetünk, hogy újra szembehozott a valódi önmagunkkal. 

Mindig jobb lesz szembenézni azzal ami fáj, gyötör és nyomaszt, mintsem örökké amögött élni.


Végsősoron pedig mindegy, hogy hol tartasz most jelen pillanat, ne feledd, hogy még mindig jobb csalódást, sértést átélni vagy megtapasztalni, mert azok az emberek és helyzetek csak arra tanítanak, hogy Te milyen ne legyél és csak azzal szembesítenek, hogy valóban Te milyen vagy, az pedig legyen a legnagyobb büszkeséged!